Gökçek: ANKAPARK'ın maliyeti 450 milyon dolar

Gökçek: ANKAPARK'ın maliyeti 450 milyon dolar

Melih Gökçek, "en büyük hayalimdi" dediği ANKAPARK'ın 2 Milyar TL'ye değil; 1 milyar 450 milyon TL'ye mal olduğunu ifade ederek, projenin dolar cinsinden maliyetinin o zamanki kurla 450 milyon olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından ANKAPARK projesinin maliyetini açıkladı. Gökçek, "en büyük hayalimdi" dediği ANKAPARK'ın 2 Milyar TL'ye değil; 1 milyar 450 milyon TL'ye mal olduğunu ifade ederek, projenin dolar cinsinden maliyetinin 450 milyon olduğunu belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üstüne yapılan ve 2 Milyar TL'ye mal olan ANKAPARK, önceki gün düzenlene ihale ile 29 yıllığa 26 milyon liraya kiraya verildi. İhalenin ardından "Hani ihale edilmezdi. Hani kimse girmezdi. Hani hurda yığınıydı" paylaşımında bulunan Gökçek, parkın maliyetini açıkladı. ANKAPARK'ı yaptıran Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Gökçek, "Geçmişteki harcadığımız parayla 1 milyar 450 milyon liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $'a mal oldu…" dedi.
 
"KAR ETMEK İÇİN AÇILMIYOR"

132_1559.jpg

Gökçek Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $'a mal oldu… Şimdiki dolar kuruna vursam 300 milyon $'ı bulmuyor… Biz onlarca defa söyledik ki ANKAPARK kar etmek için açılmıyor… Amaç turizm, yerli ve yabancı turisti Ankara'ya getirmek" ifadelerini kullandı.

PARKIN PARASI HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI

Projenin 1 milyar 450 milyon liraya gerçekleştirildiğini belirten Gökçek, "Başkanım parkın parası cebinizden mi çıktı? Bu karşı çıkanların vergisi ile de yapılmadı mı?" sorusuna "Parkın parası halkın cebinden çıktı" yanıtını verdi. Gökçek, bir sosyal medya kullanıcısının "Parası cebinizden mi çıktı?" sorusuna, "Parkın parası halkın cebinden çıktı… Bu halk beni belediye başkanı yaparken Ankara’ya yapacağım hizmetler için oy verdi… Ankara'ya ANKAPARK'ı yapacağımı söylemiştim… Beni bunun için seçtiler… Ben de verdiğim sözü yerine getirdim" yanıtını verdi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.