Gökhan Evliyaoğlu kimdir?

Gökhan Evliyaoğlu kimdir?

Gökhan Evliyaoğlu kimdir, hangi dönem yaşadı, hangi görevlerde bulundu, hangi partide siyaset yaptı, hangi eserleri verdi, hangi yayın organlarını kurdu, çıkardığı dergilerde hangi usta yazarlar makale yazdı?

Çıkardığı Düşünen Adam Dergisi’nde Nurettin Topçu’dan Peyami Safa’ya kadar bir dönemin en meşhur yazarlarını bir araya getiren ünlü yayıncı Gökhan Evliyaoğlu’nun hayatını sizler için derledik…  

Gökhan Evliyaoğlu kimdir, hangi dönem yaşadı, hangi görevlerde bulundu, hangi partide siyaset yaptı, hangi eserleri verdi, hangi yayın organlarını kurdu, çıkardığı dergilerde hangi usta yazarlar makale yazdı?

İşte cevabı: 

Gökhan Evliyaoğlu, 1927 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Fakültesinde İletişim, Federal Almanya’da Psikoloji öğrenimi ve ihtisası yaptı. Ankara Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak hizmet verdi ve İletişim Psikolojisi üzerine mastır yaptı. 1961-1964 döneminde Adalet Partisinden Balıkesir Milletvekili seçildi. Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nde, Başbakanlık Atom Enerjisi Kurumu’nda Daire Başkanlıkları görevlerinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakanlık Müşavirliği, Federal Almanya’da Köln Başkonsolosluğu’nda Eğitim Ataşeliği, Bonn Büyükelçiliği’nde Çalışma Başmüşavirliği ve Basın Ataşeliği görevlerinde bulundu.

DÜŞÜNEN ADAM’DA KİMLER YOKTU Kİ…

Gökhan Evliyaoğlu, Son Havadis, Yeni İstanbul gazetelerinin ve Düşünen Adam dergilerinin sahipliklerini, Genel Yayın Müdürlüklerini ve başyazarlıklarını devam ettirdi. Ömrünün son dönemine kadar Düşünen Adam dergisini elektronik ortamda yayımladı. Düşünen Adam Dergisi’nde, değişik siyaset ve toplum konularında önemli haber yorumları yayımlanırken çok sayıda yazarın yazılarına da yer verilmekte idi. Peyami Safa, Ali Fuat Başgil, Gökhan Evliyaoğlu, Nurettin Topçu, Cevdet Perin, Tahsin Ünal, Mehmet Turgut, Emin Bilgiç, Nejdet Sançar, M. Zeki Sofuoğlu, Galip Erdem, Faruk K. Timurtaş, Halide Nusret Zorlutuna, Mahmut Kurtuldu, Türkân Turgut, Tahsin Ünal, Kâmil Turan, Fethi Tevetoğlu, Selâhattin Ertürk, Aclan Sayılgan, Yaşar Özen, Orhan Günday, Ömer Behiç Alka, Selâhattin Şar, Ziyaeddin Babakurban, Vecdi Bürün gibi usta kalemler makale yayımladılar. Gökhan Evliyaoğlu, 21 Ağustos 2011 tarihinde vefat etti. Cenazesi Ankara Yenimahalle’deki Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

gokhan-evliyaoglu.jpg

ESERLERİ:

Nerede Duruyoruz?,
Türk İktisat Tarihi,
İletişim Psikolojisi,
Kitle İletişim araçlarının Toplumsal Organizasyonu,
Konuşma Sanatı,
Dil ve edebiyat Sorunlarına Giriş,
Milliyetçiliğimizn Ön Hedefleri,
Dördüncü Cemre,
Konstantinıyye Kızılelması,
Atatürk’e Sevgilerle,
Kemalname,
Çocuk ve Dua,
Filozofca,
Praktische Psychologie,
Türkische Existenzphilosophie

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.