Görme engelli çocuklar satrançla tanıştı

Görme engelli çocuklar satrançla tanıştı

Başkentli görme engelli çocukların artık ‘elleri görüyor’. “Gören Eller” projesi kapsamında Yenimahalle Mitat Enç Görme Engelliler Anaokulu’nda açılan satranç sınıfında görme engelli çocuklar satranç sporuyla tanıştı.

“Gören Eller” projesi Ankara’da. Türkiye İş Bankası’nın desteği ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) işbirliğinde başlatılan “Gören Eller” projesi kapsamında görme engelli çocuklara yönelik satranç sınıfı Yenimahalle Mitat Enç Görme Engelliler Anaokulu’nda açıldı. Türkiye genelinde de 17 ildeki tüm görme engelli okullarında açılacak satranç sınıfları ile görme engelli öğrenciler satranç sporu ile tanışacak. 

“GÖREN ELLER” PROJESİ 

fotograf-1-(5).jpg

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, TSF ve MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde görme engelli çocuklara yönelik başlatılan “Gören Eller” projesi kapsamında, satranç sınıfı Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu’nda açıldı. Açılış törenine, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Türkiye İş Bankası Şube Müdürü Suat Ergin, TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Okul Müdürü Hasan Altın, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

ÖZEL SATRANÇ TAKIMLARI İLE ANTRENÖR ÖĞRETMENLER 

fotograf-1-(3).jpg

Proje kapsamında açılacak olan görme engelli satranç sınıflarında görme engellilere özel tasarlanan özel satranç takımları, eğitim kitapları ve satranç saatleri bulunuyor. Ayrıca görme engelli satranç ustaları Selim-Kerim Altınok kardeşler tarafından yazılan satranç eğitim kitapları da TSF’nin desteğiyle sınıflarda dağıtılıyor. Yine TSF desteği ile de sınıflarda görev yapan öğretmenlere antrenörlük eğitimi verilecek. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.