Gümrük mallarının satışı için Ankara'da yeni mağaza

Gümrük mallarının satışı için Ankara'da yeni mağaza

Gümrük malları nerede satılır? Ankara'da gümrük malı nereden bulunur? Sorusunun cevabını arayanların yeni adresi, Melike Hatun Cami altında açılan Gümrük mağazası oldu...

Gümrük malları nerede satılır? Gümrük malı ucuz olur mu? Ankara'da gümrük malı nereden bulunur? Sorusunun cevabını arayanların yeni adresi, Melike Hatun Cami altında açılan Gümrük mağazası oldu...

Gümrük Malları Perakende Satış Mağazalarının Ankara Şubesi, Anafartalar Çarşısından Melike Hatun Cami altındaki yeni yerine taşındı.

Geçtiğimiz yıl kamuya 13 milyon liralık gelir sağlayan ve Ticaret Bakanlığına bağlı olan bu mağazalarda, yasa dışı ticaret faaliyetleri kapsamında el konulan ürünler, uygun fiyatlarla vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Daha önce Anafartalar Çarşısı’nın en üst katında faaliyet gösteren Ticaret Bakanlığı Gümrük Malları Ankara Perakende Satış Mağazası yeni yerinde hizmete açıldı.

Ulus İtfaiye Meydanı’nda yer alan Melike Hatun Cami altında yeni yerine taşınan mağaza açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz ile birçok bürokrat katıldı.

1eaef7a4-5c72-4799-9515-3d6357dd14d6.jpg“KAMUYA GEÇİRİLEN ÜRÜNLERİ

EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ”

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin açılış konuşmasında, ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik adımlar attıklarını, aynı zamanda ticaretin yapılırken yasa dışı ticaretin de önüne geçmeyi hedef olarak koyduklarını belirtti. Metin, “Yasal ticarete ilişkin her türlü projeyi hayata geçiriyoruz. Kolay, güvenli ve hızlı ticareti esas alıyoruz. Yasa dışı ticaretin engellemesi için kamuya geçirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda perakende mağazamızın açılışını gösteriyoruz. Vatandaşımızın uygun fiyatla, arzu ettikleri ürüne erişebilme imkânı tanıyoruz” dedi.

“13 MİLYON LİRA KAR ELDE ETTİK”

Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz ise gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Korkmaz devlet malı haline gelen ürünleri 2 temel prensip halinde tasfiye ettiklerini söyleyerek, “İlki tüm vatandaşlarımıza açık olan elektronik ihale sistemi ile ürünleri tasfiye ediyoruz. Diğer bir yöntem de yeni açılan bu mağazamız gibi perakende olarak halka sunuyoruz. Türkiye genelinde 5 mağazamız var ve bu satışlardan geçen yıl 13 milyon liralık kamuya gelir sağladık” diye konuştu.

456a28c5-74e0-4b00-af55-9fed5675a25b.jpg“VATANDAŞLARIMIZI

ALIŞVERİŞE DAVET EDİYORUZ”

Korkmaz kamuya gelir sağlamalarının yanı sıra aynı zamanda enflasyonla da mücadele ettiklerini ifade ederek, “Hem kamuya gelir sağlıyoruz hem de enflasyonla mücadele ediyoruz. Bunun yanı sıra halkımıza ucuz ürün sunma imkânı elde ediyoruz. Ankara mağazamızda bu anlamda ciddi bir işlev göreceğini düşünüyoruz. Vatandaşların yoğun bir ilgi göstereceğini umuyoruz. Vatandaşlarımızı alışverişe davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.