Gümüşhane'de güz renkleri büyülüyor

Gümüşhane'de güz renkleri büyülüyor

Keşfedilmeyi bekleyen bakir güzellikleri ve eşsiz doğasıyla ziyaretçilerine huzur vadeden Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde, sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanıyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer alan Gümüşhane'de doğa, güz renklerine büründü.

Keşfedilmeyi bekleyen bakir güzellikleri ve eşsiz doğasıyla ziyaretçilerine huzur vadeden kentin yüksek kesimlerinde sonbahar renkleri kendini gösteriyor.

Doğaseverler, ekim ayıyla sarı, kırmızı ve yeşilin onlarca tonuna bürünen yüksek kesimlerinde temiz hava, sükunet ve renk cümbüşünün tadını çıkarıyor.

Merkeze bağlı Yeniköy'de yaşayan 75 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Demir, uzun yılların ardından döndüğü köyünde doğayla baş başa yaşam sürdürüyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıllık öğretmenlik yaşamının ardından çok sevdiği köyüne yerleştiğini söyledi.

Doğada çalışmayı ve gezinmeyi çok sevdiğini dile getiren Demir, "Sonbaharla birlikte yaprakların sararmasıyla dağlarımız çok güzel görüntü alıyor. Atımla dağlarda geziyorum. Yürüme zorluğum olduğu için atım da bana yardımcı oluyor. Tabiatı çok seviyorum." dedi.

Demir, Gümüşhane'nin bakir bir coğrafya olduğuna işaret ederek, özellikle sonbaharda yaşanan renk cümbüşünün, seyrine doyumsuz görüntüler sunduğunu belirtti.

Demir, doğaseverleri Gümüşhane'ye davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.