Gurur duyduk

Gurur duyduk

Başkent'te 1126 şehit yakını ve gaziye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi. Gazetemize konuşan gaziler, devletin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Ankara Valiliğine gönderilen "Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları"nın tevcihi töreni Başkent'in 6 farklı ilçesinde yapılan programlarla  gerçekleştirildi. Ankara Valiliği tarafından farklı günlerde düzenlenen programlarda toplam 1126 şehit yakını ve gaziye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

İlk program 17 Ocak'ta Kahramankazan'da belediye konferans salonunda yapıldı. Kahramankazan, Kızılcahamam ve Çamlıdere'yi ilçelerini kapsayan Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde 90 tane 15 Temmuz Şehit yakını ve gazisine verildi. Programda bir iç güvenlik şehit yakınına da berat tevcih edildi.  15 Temmuz darbe girişimine karşı sokağa çıktığı sırada bacağından üç kurşunla yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova ile Derya Ovacıklı'nın törende yaptığı konuşma ise salonda duygu dolu anlar yaşandı. 

İKİNCİSİ KEÇİÖREN'DE YAPILDI

Ankara Valiliği tarafından Keçiören, Pursaklar, Çubuk ve Akyurt ilçelerini kapsayan Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninin ikincisi Keçiören'de yapıldı. 18 Ocak'ta Keçiören Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törende 197 şehit yakını ve gaziye beratları verildi. 

GÖLBAŞI, BALA, HAYMANA...

Gölbaşı, Balâ, Haymana, Polatlı, Beypazarı ve Şereflikoçhisar ilçeleri için düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” 18 Ocak günü öğleden sonra Gölbaşı Vilayetler Evi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Burada 57 şehit yakını ve gaziye berat verildi. 

ETİMESGUT VE SİNCAN

Etimesgut ve Sincan ilçeleri için düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” de 18 Ocak günü akşam saatlerinde Etimesgut'taki Korkut Ata Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 193 şehit yakını ve gaziye "Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları" takdim edildi. 

SON TÖREN ALTINDAĞ, MAMAK VE ELMADAĞ'I KAPSAYACAK

Çankaya ve Yenimahalle ilçelerini kapsayan "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 311 şehit yakını ve gaziye "Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları" takdim edildi. Son olarak ise Altındağ, Mamak ve Elmadağ ilçelerini kapsayan ödül töreni ise önümüzdeki günlerde Altındağ Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilecek. 277 şehit yakını ve gazinin "Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları"nı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alması bekleniyor. 

15 TEMMUZ GAZİSİ: "GURURLANDIK"

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'na layık görülen 15 Temmuz Gazisi Mustafa Demirbağ duygularıyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Demirbağ, "Gurur verici  bir şey. Devletimiz bunu düşünmüş ve bize vermiş. Bu ödülleri almak kolay değil şükürler olsun bize nasip oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ankara Valisi Ercan Topaca'nın elinde ödülümüzü almak daha da bir gurur verici. Gelecek nesil için bir örnek olacaktır. Vatanın ne kadar kutsal olduğunun onlar da farkına varacaktır. Devletimize ve ülkemize minnettarız" dedi. 

VATANA CAN FEDA 

15 Temmuz'un sembol isimlerinden biri haline gelen ve Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'na layık görülen Gazi Derya Ovacıklı ise "Bu madalyanın  sorumluluğunu, o yükü omuzlarımızda taşımak büyük bir gurur. İlk günden bu güne devletimiz ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hiçbir konuda bizi yalnız bırakmadı ve öyle güzel destek gösterdi ki bunu hiçbir zaman unutamayız. Cumhurbaşkanımız bize aile ferdi davrandı ve son olarak bu madalya ile bizi taçlandırdı. Bizim bir bacağımız, bir uzvumuz değil canımız bu vatana fedadır. Bu güzel ödülde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Duygumuz o kadar yoğun ki bunu cümlelerle anlatamıyoruz. Biz zaten bayrağımızın dalgalanması ve darbecilerin amacına ulaşamaması ile en büyük mükafatı aldık. Devlet Ödünç Madalyası ile taçlandırılmamız bizi bir hayli memnun etmiştir, bize gurur katmıştır. Allah bize bu madalyayı layıkıyla taşımayı nasip etsin. Ayrıca Kahramankazan Belediye Başkanımız Lokman Ertürk, Başkan Yardımcımız Cengiz Gevrek'e  ve diğer arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Üzerimdeki emeklerini ödeyemem, vefa borcum bir ömür boyudur. O ailede olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.   

"DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI" NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulu'nun onayı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile verilen altın kaplama madalya. "Devlet Övünç Madalyası", Türkiye Cumhuriyeti Devlet Şeref Madalyası'ndan sonra verilen en yüksek dereceli ikinci sivil madalyadır.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.