Güzelkent 687. Caddede çöp toplama ve temizlik talebi

Güzelkent 687. Caddede çöp toplama ve temizlik talebi

Etimesgut Güzelkent Mahallesi 687. Cadde sakinleri, bulundukları konumun ilçe sınırında yer alması nedeniyle, Etimesgut Belediyesinin temizlik ve çöp toplama hizmetinden mahrum kaldıklarını söyledi.

Etimesgut Güzelkent Mahallesi 687. Cadde sakinleri, bulundukları konumun ilçe sınırında yer alması nedeniyle, Etimesgut Belediyesinin temizlik ve çöp toplama hizmetinden mahrum kaldıklarını söyledi.

Cadde sakinlerinden Turan Havuçoğlu, “İlçede her yerin çöp konteyneri değişti ama bizimkiler kırık dökük halde. Yoldan ekip çevirip zoraki hizmet alıyoruz. Etimesgut Belediyesinden hizmet bekliyoruz” diye konuştu.

Etimesgut Güzelkent Mahallesi 687’inci Caddede oturan vatandaşlar, caddelerinin iki ilçe sınırında kalmasından dolayı hizmet alamadıklarından yakınıyor.

Gazetemize konuşan Turan Havuçoğlu, “Caddemiz Etimesgut Belediyesi ve Sincan Belediyesi sınırında yer alıyor. Her yerin çöp konteyneri değişti bizimkiler kırık dökük halde. Yoldan ekip çevirip zoraki hizmet alıyoruz. Etimesgut Belediyesi’nden hizmet bekliyoruz” diye konuştu. 

dsc_0681-003.jpgYETKİLİLERE BİLDİRDİK ÇÖZÜM OLMADI

Bugüne dek yaşadıkları temizlik sıkıntısını Etimesgut Belediyesi’nin gerekli tüm birimlerine anlattığını ancak sonuç alamadığını belirten Havuçoğlu, “Çöp konteynerlerimiz değişmedi.  Belediyenin gerek tüm birimlerine anlattım başvuruda bulundum. Temizlik İşleri Müdürlüğüne anlattım, sorumlu şeflere anlattım. Bana en yakın zaman dönüş yapacaklarını ve keşif için geleceklerini söylediler fakat gelen giden olmadı. Şu an kış çöpler kuru ve pek kokmuyor. Ama hava ısınınca sular akmaya başlar, koku başlar, sinek derdi başlar. Etimesgut’un tamamında çöp konteynerleri değişti fakat burada değişmedi’’ diye konuştu. 

SIKINTI SINIRDA YER ALMAMIZ

Havuçoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Caddemiz Etimesgut Belediyesi ve Sincan Belediyesinin sınırları arasında kalıyor. Aslında biz Etimesgut Belediyesi’ne bağlıyız fakat bunu çoğu belediye çalışanı bilmiyor. Yoldan geçen çöp kamyonlarına ya da temizlik araçlarına durumu anlatıyoruz ancak o zaman hizmet alabiliyoruz. Belediyenin kendi yapması gereken işi ben çaba göstererek almaya çalışıyorum Ya da yakınımızdaki sokağa kadar gelip buraya uğramadan geri dönüyorlar. Biz söylemeden 2 sene öncesine kadar temizlik aracı giriyordu artık o da girmiyor. Burası işlek bir cadde kreşler bölgesinin yolu olarak geçiyor. Sabahları çoluk çocuk buradan yürüyor.”

HİZMETİ KENDİ ÇABAMIZLA ALIYORUZ

Yoldan geçen temizlik ekiplerine durumu anlatarak hizmet alabildiklerini ya da uzun uğraş sonucu ekiplerin ancak temizlemeye geldiğini belirten Havuçoğlu, “Ben buradan zorla hizmet alıyorum. Yoldan araba çeviriyorum, temizlik ekibi çeviriyorum, temizlik kamyonu çeviriyorum. Yani belediyenin yapması gereken hizmeti ben kendi çabamla yapıyorum. Geçen arkadaşlar sağolsunlar kırmıyorlar ilgileniyorlar.”

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.