Melike Hatun Türbesi haberimiz üzerine yenileniyor

Melike Hatun Türbesi haberimiz üzerine yenileniyor

İtfaiye Meydanı’nda inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılan camiye adı verilen Melike Hatun Türbesi, bakıma muhtaç vaziyettteydi. Gazetemizin konuyu gündeme getirmesiyle, SOS Vakfı türbenin yenilenmesi için kolları sıvadı.

İtfaiye Meydanı’nda inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılan camiye adı verilen Melike Hatun Türbesi, bakıma muhtaç kalmış ilgililerin sessizliğini gazetemiz gündeme getirmişti. Yaptığımız haber sonrası ilgililer harekete geçerek türbede yenileme çalışmalarına başladı.

Yenileme çalışmalarına başlanıldı

cffec253-7330-41cd-bf2c-52824a8c0d85.jpg

Hacı Bayram Veli Hz.lerinin de müderrislik yaptığı kara medreseyi yaptıran Melike Hatun Türbesi’nin restorasyon çalışmaları SOS Vakfı (Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı) tarafından başlatıldı. İtfaiye Meydanı’nda inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılan camiye adı verilen Melike Hatun Türbesi bakıma muhtaç kalmış ve bu ilgisizliği gazetemiz gündeme getirmişti. Yaptığımız haber sonrası Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı sesimizi duydu ve türbede yenileme çalışmalarına başladı. 

Mahalle sakinleri sahip çıkmıştı

b21682ef-6578-44f1-9be1-de519cfdf048.jpg

İtfaiye Meydanı’nın hemen yukarısında, Anafartalar Mahallesi Taşçılar Sokak’ta bulunan Melike Hatun Türbesi, günümüze kadar mahalle sakinlerinin çabalarıyla muhafaza edilmiş, mahalle sakinleri bir çıkar gözetmeksizin türbeye sahip çıkmış ve türbe günümüze kadar ayakta durabilmişti. Türbenin metruk bir halde durması ise mahalle sakinlerini rahatsız etmiş ve ilgililerden bir an önce bakıma alınması için talepte bulunmuş fakat talepleri cevapsız kalmıştı. Gazetemizin uğraşları sonucu yetkililer harekete geçerek türbeyi yenileme çalışmalarına başladı ve mahalle sakinlerine sevindiren haber ulaştı.

Habervaktim sayesinde sesimiz duyuldu

Yenileme çalışmalarının ardından gazetemize konuşan mahalle sakinleri türbenin restore edilmesinden memnun olduklarını ifade ederek, “Uzun zamandır türbenin yenileme çalışmaları başlatılması için çaba gösteriyorduk. İlgililer Habervaktim Gazetesi sayesinde sesimizi duydu ve çalışmalara başladı. Bu haberi mahalle sakinleri olarak sevinç ile karşıladık. Şimdiye kadar hiçbir çıkar gözetmeden bizler elimizden geldiğince türbeye sahip çıktık. Bizim çabalarımızı sonuca ulaştırdığınız için mahalle sakinleri olarak gazetenizin çabalarına teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Sultanı III. Alaeddin’in Kızı

Mahalle sakinleri gelecek nesillerin geçmişimizdeki değerleri unutmamaları adına bu tür unutulmaya yüz tutmuş yerlerin restore edilerek tekrar gün yüzüne çıkartılmalarının önemine değinerek şu bilgileri verdi, “Melike Hatun’un yapılan araştırmalara göre Selçuklu Sultanı III. Alaeddin kızı olduğu düşünülüyor. Burada türbesinin bulunması sebebi ile de İtfaiye Meydanı’na yapılan camiye Melike Hatun adı verildiği biliniyor. Burada unutulmaya yüz tutmuş bu türbenin bu vesileler ile tekrar gün yüzüne çıkartılması gelecek nesillerin tarihini unutmaması açısından çok önemli. Bu yüzden mahalle sakinleri olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.