Hafta sonu yeşile akın

Hafta sonu yeşile akın

Göksu Parkı’nda çocuklar doğanın keyfini çıkarırken büyükler ise kamelya ve yeşil alanda dinlendi.

Başkentliler sıcak havada kendini parklara attı. Dolap taşan parklarda piknik alanlarında yer kalmazken pek çok vatandaş çimlere üzerine yayıldı. Göksu Parkı hem doğayı içinde barındırması, hem de mangal yakılabilmesi nedeniyle Ankaralıların özellikle tercihi oldu. Kimi yürüyüş yaparak gölün keyfini çıkardı kimi ise gününü mangala ayırdı. Ayrıca parkta içeri otomobili ile girmek isteyenlerden otopark ücreti 1 TL alınıyor. 

GÜVENLİ YEŞİL ALANLAR 

Göksu Parkına gelen vatandaşlar kendilerini doğayla iç içe bıraktı. Şehrin gürültülü ortamından kaçan aileler çocuklarıyla doğanın keyfini çıkardı. 7 gün 24 saat güvenliğin olduğu parkta çocuklar güven içerisinde doyasıya eğlendi. Aileler ise hafta sonu tatillerini stresten uzak geçirdi. Böyle parkların giderek sayısının artması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Hafta içi stresli bir iş hayatı oluyor. Birde sıcaklarda evlerde durulmuyor. Bugünümüzü pikniğe ayırdık. Her yer güvenlik ve aile dolu. O yüzden çocuklar rahat oynuyor ve gezebiliyorlar. Gözümüz arkada kalmıyor. İmkân olsa da şehirlerimizin her yeri böyle parklarla bezense en başta çocuklar ve aileler rahat eder” dedi. 

SPORDAN MANGALA HER ŞEY BİR ARADA 

Hafta sonu dolup taşan Göksu Park’ında pek çok vatandaş piknik alanlarında yer bulamadı ve kendini çimlere attı. Her türlü aktivitenin bulunduğu parkta balık tutandan, paten kaymaya, yürüyüşten mangala kadar vatandaşlar dol dolu bir hafta sonu geçirdi. Çocuklar ise gölde bulunan kaz ve ördekleri besleyerek günün tadını çıkardı. Kamelyalarda dinlenen gurbetçi vatandaşlarımızdan biri ise gazetemize duygularını şöyle paylaştı:
“Türkiye’ye yeni geldik. Hafta sonumuzu buraya ayırdık. Bizler böyle insanların sıcaklığını ve kaynaşmasını özlüyoruz. Mangal yakmayı, oturup muhabbet etmeyi ve serbestçe zaman geçirmeyi özlüyoruz. Çocuklar bile buraya gelmeden önce heyecanlanıyor. Tabi orada da böyle alanlar ancak bu sıcaklık ve bu ortam yok. Ayrıca otopark 1 TL’ye düşmüş. Bu da sevindirici yapanlara teşekkür ederiz” 

LUNA PARK DA VAR 

Göksu Parkı’nın içerisinde bir de küçük Luna Park bulunuyor. Özellikle çocukların dikkatini çeken bu alan da dün kalabalıktan nasibini aldı. Çocuklar doyasıya oyuncaklara binerken büyükler de çarpışan otolarda çocukluklarını yad etti. 

BİR ARA 8 LİRAYA ÇIKMIŞTI

Otoparkların da 1 TL’ye düşmesi konusunda memnuniyetlerini tekrar ileten vatandaşlar, “Önceleri 7-8 liraya kadar çıkmıştı otopark ücreti. Pek çok kişi bu ücreti ödememek için araçlarını başka yere bırakıyor ve piknik alanı için uzun yol yürümek zorunda kalıyordu. Şimdi ise rahatça cüzi bir miktara girebiliyorsunuz. Bunun için tekrar tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.