Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan 'teşvik çağrısı'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan 'teşvik çağrısı'

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, artan işsizlik oranındaki tehlikeye dikkat çekerek, "Daha fazla istihdamın teşvik edileceği düzenlemelere acilen ihtiyacımız var” dedi. 

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, artan işsizlik oranındaki tehlikeye dikkat çekerek, "Daha fazla istihdamın teşvik edileceği düzenlemelere acilen ihtiyacımız var” dedi. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, geleneksel basın iftarı programında Başkent’teki medya temsilcileriyle önceki akşam bir araya geldi. Arslan, çalışma hayatı ve gündeme ilişkin bilgiler verdi.

“İŞSİZLİK ORANLARI TEHDİT UNSURU”

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı işsizlik rakamlarını değerlendiren Arslan, “İşsizlik oranı 4,1’lik artış ile yüzde 14,7 seviyesine yükseldi. Bu artış, çalışma hayatı ve sendikalar için toplu sözleşme ve sendika hakkından yararlanan, halen işbaşında olan arkadaşlarımız için de önemli bir tehdit unsurudur. İşsizlik rakamlarının yüksek seyretmiş olması sadece işsizler açısından değil, işi olanlar açısından da önemli bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Teşviklerle yeni istihdam oluşturmak belli bir noktaya kadar söz konusu olabilir. Esas itibariyle yeni yatırımlara ve bu yeni yatırımlarla beraber yeni istihdam imkanlarına kavuşmalıdır. Daha fazla istihdamın teşvik edileceği düzenlemelere acilen ihtiyacımız var" dedi. 

hak-is-genel-baskani-mahmut-arslandan-tesvik-cagrisi,-hakis-iftar,.jpg

“KAYIT DIŞI İSTİHDAM TEHDİT EDİCİDİR”

Kayıt dışı istihdamın yüzde 50’lerden yüzde 32’lere kadar gerilediğini açıklayan ve bu orandaki gerilemeyi başarı olarak değerlendiren Arslan, “Kayıt dışı ile mücadeleyi milli bir mesele olarak görüyoruz. Bu milli meselenin bütün taraflarıyla bu mücadelede yer almasını önemli buluyoruz. Bunun sağlanması durumunda gelir adaletsizliğinin ortadan kalkacağını, sendikal örgütlülüğün artacağını, ölümlü iş kazaların büyük ölçüde sona ereceğini düşünüyoruz. Bu konuda hükümetimizden daha somut ve sonuç almaya yönelik adımlar atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DE OLUMLU GELİŞMELER VAR”

Arslan, sendika istifalarına ilişkin ise “HAK-İş’e bağlı 3 sendikadan 11 bin 500 üyemiz istifa ettirildi. Ağırlıklı olarak İstanbul, Bolu, Bilecik, Manisa, Akhisar, İzmir, Artvin ve Antalya’daki üyelerimiz istifaya muhataplardır. Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 arkadaşımız var. İşten çıkan arkadaşlarımızın eylemleri devam ediyor. Bazı CHP’li belediyelerde genelge yayınlanarak bu konuda sendikal tercihlere müdahale edilmemesini, bu müdahalelerin anayasal ve yasal haklara müdahale olacağından yola çıkan bir kısım olumlu gelişmeler de var. Bunlardan bir tanesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. HAK-İŞ olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı ziyaret ettik ve bu konudaki endişelerimizi paylaştık. Kendilerinin bu konuda yayımladıkları genelge doğrultusunda böyle bir tavır aldıklarını gördük. Yavaş’ın bu sözlerini biz esas olarak kabul ediyoruz” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.