Hakan Han Özcan: Ankara’daki seçmenlerin yüzde 91’ine ulaştık

Hakan Han Özcan: Ankara’daki seçmenlerin yüzde 91’ine ulaştık

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, Başkent genelindeki 3 milyon 900 bin seçmenden 3 milyon 602 binine (%91) ulaştıklarını belirterek, bir rekora imza attıklarını söyledi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine dair gazeteciler özel açıklamalarda bulundu. İl teşkilatı olarak Ankara'da 569 bin 333 planlı çalışmayla toplamda 3 milyon 602 bin 197 seçmene ulaştıklarını söyleyen Özcan, Başkent'teki seçmenin yüzde 91'ine ulaştıklarını söyledi.
AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Hakan Han Özcan, 21 Mayıs'ta milletvekili adaylarının açıklanması ile 25 ilçede sahaya indiklerini ifade etti. Milletvekili adaylarının da 21 Mayıs'tan itibaren seçim çalışmalarına katıldıklarını belirten Özcan şunları kaydetti: "AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak teşkilatımız, seçimin açıklanmasından aylar önce bile her an bir seçime hazırlanırmış gibi çalışmalarını sürdürüyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gününü 24 Haziran olarak ilan etmesinden sonra şüphesiz ki tempomuzu ve özverimizi daha da artırdık ve kutlu yürüyüşün başarıya ulaşması için her arkadaşımızı yoğun geçecek bu çalışmaya davet ettik. Bu konuda teşkilatımızdaki herkesin soluksuz çalışarak, üstüne düşen vazifeyi en iyi biçimde yaptığına inanıyorum. Bunun en belirgin örneği de teşkilatımızın seçim temposunun başlangıcından bugüne kadar 24 saat çalışması, partimizin aralıksız hizmet vermesiydi."

"ÇOK BÜYÜK ÖZVERİDE BULUNDUK"

Bir soru üzerine, yürüttükleri seçim çalışmaları için il ve ilçe teşkilatları olarak büyük bir özveride bulunduklarını belirten Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımızın seçim gününü açıklamasından hemen sonra hazırlanan İl ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çalışmanın metotlarını hep birlikte istişare ederek belirledik ve bu doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Milletvekili adaylarımızın açıklanacağı 21 Mayıs tarihine kadar biz çalışma prensiplerimizi geliştirmiş ve tüm teşkilatlarımızla, 25 ilçemizde sahaya inerek seçim startını vermiştik. Açıklanan milletvekili adaylarımız da 21 Mayıs tarihinden sonra çalışmalarımıza katıldı."

SEÇMENLE ÇAT KAPI BULUŞMALAR

Sandık bazlı taramalar, üye kayıt çalışmaları, üye ziyaretleri gibi pek çok faaliyetin yanı sıra seçmenle doğrudan buluşmalarda büyük önem verdiklerini bildiren Özcan, çat kapı ziyaretler de düzenlediklerini açıkladı. Esnaf, pazar yeri ziyaretlerinin yanı sıra evlerde, salonlarda ve açık hava toplantılar düzenlediklerini ifade eden Özcan, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra hasta ve engelli, ihtiyaç sahibi, düğün ve taziye gibi pek çok ziyaret gerçekleştirdiklerini anlattı. Özcan, tüm Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarına katıldıklarını söyledi.

"25 İLÇEYİ GEZDİK"

Meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri, organize sanayi bölgelerine de ziyaretler düzenlediklerini belirten Özcan, Ak Parti'nin 16 yıllık icraatını iş dünyasına yeniden anlattıklarını açıkladı. Kısa bir zamanda 25 ilçeyi köy köy, mahalle mahalle dolaştıklarını; her vatandaşı kapısını tek tek çaldıklarını söyleyen Özcan, Ankara İl Başkanlığı olarak Ankaralılara 16 yıllık iktidarları boyunca gerçekleştirdiklerini icraatları ayrıntılı bir şekilde anlatmak amacıyla video klipler hazırladıklarını açıkladı. 

SEÇMENLE BİRE BİR TEMAS

Seçim stantları ile partilerine yeni üyeler kazandırdıklarını ifade eden Özcan, seçmenle bire bir temas etme fırsatı yakaladıklarını da belirterek, şunları söyledi: "AK Parti'ye yurtiçinde ve yurtdışında kurulmaya çalışılan tuzakları ve ülkemizde oynanmaya müsaade etmeyeceğimiz oyunları tek tek, her vatandaşımıza anlattık. Güçlü bir Türkiye için önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonra da güçlü meclis için AK Parti'ye oylarını istedik."

"GENÇLERE AK PARTİ ÖNCESİNİN ZORLUKLARINI ANLATTIK"

AK Parti öncesindeki Türkiye'yi bilmeyen gençlere o dönemlerin zorluklarını anlatmak için sahada ve sosyal medyada geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Hakan Han Özcan, gençlik kollarının AK Parti iktidarları döneminde gerçekleşen büyük değişimleri gençlere detaylı biçimde anlattıklarını bildirdi. 

İL SEÇİM STRATEJİ TOPLANTILARI

Seçim çalışmalarının her aşamasında güçlü bir koordinasyon ve iletişim içinde olduklarını dile getiren Özcan, 2 günde bir olarak kendisinin başkanlığında İl Seçim Strateji Toplantıları gerçekleştirdiklerini belirtti. Özcan, toplantılara Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in yanı sıra Ankara milletvekilleri; Ali İhsan Arslan, M. Naci Bostancı, Yalçın Akdoğan, Emrullah İşler; Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Ankara İl SKM Başkanı Gültekin Gündüz'ün de katıldığını ifade etti. Özcan, toplantılarından çıkan fikirler ve sonuçların seçim stratejilerini günlük ve haftalık olarak belirlemesindeki en önemli faktörlerden biri olduğunu kaydetti.

ANKARA BİLDİR UYGULAMASI

Özcan, 25 ilçede yürütülen seçim çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak ve vatandaşların taleplerini ve problemlerini anında çözmek için Ankara İl Seçim Koordinasyon Merkezi, tarafından kurulan 'Ankara Bildir' uygulamasını kullandıklarını söyledi. Özcan, bu sayede sahadan gelen bilgileri yetkili mercilerle hızlı biçimde paylaşıp seçmene geri dönüşün sağlandığını ifade etti.

"KARDEŞLİĞİN MERKEZİ OLDU"

Her ilçede bulunan ve 7/24 hizmet veren Seçim Koordinasyon Merkezlerinin kardeşliğin ve birlikteliğin de merkezleri olduğunu söyleyen Özcan, "Ramazan iklimine uygun bir şekilde hemşerilerimizle iftar sofralarımızı paylaştık, ekmeğimizi bölüştük. Gönül sofraları kuruldu" dedi.

"3 MİLYON 600 BİN SEÇEME ULAŞTIK"

İl teşkilatı olarak Ankara'da 569 bin 333 planlı çalışmayla toplamda 3 milyon 602 bin 197 seçmene ulaştıklarını ve Başkent'teki seçmenin yüzde 91'ine ulaştıklarını söyleyen Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:
"24 Haziran'a adım adım yaklaşırken Ankara İl Başkanlığı olarak belirlemiş olduğumuz programlar dâhilinde çalışmalarımızı son dakikaya kadar, istikrarlı biçimde sürdürmeye devam edecek; ulaşamadığımız vatandaşlarımıza ulaşacak, kapılarını çalacak hepsinden kıymetli oylarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den yana kullanmalarını isteyeceğiz.  
24 Haziran'ın bir demokrasi şöleni olacağını belirten ve tüm Ankaralılara sandığa gidip oy kullanmaları çağrısında bulunan Özcan, seçmenlerden Cumhur İttifakına ve Ak Parti' destek olmalarını istedi."

EN BÜYÜK GURURUMUZ 

Seçim çalışmaları arasında kendilerini en çok gururlandıranı olayın ise AK Parti Ankara İl Başkanlığınca organize edilen Büyük Ankara Mitingi olduğunu söyleyen Özcan şöyle konuştu: 
"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 9 Haziran Cumartesi günü 19 Mayıs Stadı'nda gerçekleşen coşkulu mitingde Yönetim Kadromuzdan çalışanlarımıza, Kadın Kollarımızdan Gençlik Kollarımıza kadar tüm İl ve İlçe Teşkilatımızla yerimizi almıştık. Yüzbinlerin katılım sağladığı bu miting bizi onurlandıran, AK Parti ve sevenlerinin kutlu yürüyüşünün sergilendiği en güzel etkinliklerden biri oldu."

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.