Hakkı Öznur: Bu kitaba 20 yılımı verdim

Hakkı Öznur: Bu kitaba 20 yılımı verdim

Gazetemize konuşan Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, Ortadoğu’daki tüm kirli ilişkilere ışık tutacak ‘Ortadoğu’nun Cahşları’ (hain) adlı kaleme aldığı 2 ciltlik kitabın 20 yıllık uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu anlattı.

hakk_-_znur-(ortado_unun-cah_larr2.jpgÜlkücü hareketin kanaat önderlerinden ve BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatına kadar en yakınındaki isimlerden biri olan Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur’un “Ortadoğu’nun Cahşları” adlı yeni kitabı okuyucular ile buluşuyor.

Öznur’un 2 ciltten oluşan kitabı, 17 Şubat Pazar günü Ankara Kitap Fuarında okuyucularla buluşacak.

Öznur’un Ortadoğu ve yakın politik tarih üzerine hazırladığı bu başucu niteliğindeki kitap, Ankara Congresium’da düzenlenecek fuarda Panama Yayıncılık standında yer alacak.

20 YILLIK BİR ARAŞTIRMANIN ÜRÜNÜ

Cahş nedir? Cahş ne demek?

Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur, imza günü öncesi çok merak edilen “Ortadoğu’nun Cahşları” adlı kitabı hakkında gazetemize bilgi verdi. Öznur, söz konusu araştırma kitabının 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek,   “Cahş yani ‘hain’ Ortadoğu’daki Kürtçü grupların birbirleri için kullandığı bu tabir bölgenin tarihini de özetliyor. 1907’de Barzani ailesinin lideri Abdüsselam ile başlayan, Mustafa Barzani ve oğulları İdris ve Mesud Barzani’yle günümüze kadar devam eden bir ihanet süreci. Barzanilerin küresel güçlerle, yabancı istihbarat servisleriyle ilişkilerine de geniş yer ayıran kitap kısaca 1907’den günümüze Ortadoğu’da ikinci bir İsrail kurmak için türlü faaliyetler yürüten  kirli ve karanlık oyunların içinde yer alan stratejik maşalar Barzani ailesinin karanlık ilişkilerini, ihanetlerini anlatan başucu dev bir eser…” dedi. 

img_4344.jpgALANINDA TEK…

2 bin sayfayı aşan iki ciltlik eserin Barzaniler üzerine adeta bir “arkeoloji çalışması” niteliğini taşıdığını aktaran Öznur, “Kitabım, Pro İsrail Barzanileri anlatıyor.  Birinci cilt, ‘Pro İsrail Barzaniler’ ismini taşıyor. İkinci cilt ise ‘Türkiye’de Barzanici hareket, İnfazlar, I-KDP –PKK çatışmaları’ ismini taşıyor. 2003’te yayınlanan ‘Cahşların Savaşı’ kitabının devamı olan ‘Ortadoğu’nun Cahşları’ adlı iki ciltlik bu kitap ilk defa bu alanda yayınlanan tek kitap ve tek çalışma.  Ülkemizde ve dünyada Barzaniler ve Barzani hareketi üzerine böylesine kapsamlı, detaylı, bilgi ve belgelerle dolu bir çalışma, kitap yoktur” diye konuştu. 

111 YILLIK BİR ZAMAN DİLİMİNİ KAPSAYAN ARAŞTIRMA

Kitabın tarihsel, teorik, ideolojik ve 111 yıllık zaman dilimini kapsayan araştırma ve inceleme olduğunu belirten Öznur, “Eser, sapkın ve işbirlikçi bir aile olan Barzanileri ve arkasındaki küresel emperyalist güçleri, Pro İsrail Barzanilerin hamisi terörist İsrail’inde Ortadoğu’daki emellerini ve oyunlarını anlatmaktadır. Terör rejimi İsrail’in 58 yıldır en çok Barzani ailesine, Barzani  hareketine verdiği destek, tarihsel boyutuyla tek tek belgeleriyle anlatılmaktadır. Barzanilerin; Ortadoğu’da İsrail misyonerleri gibi çalışmalar yürüttükleri de yer alıyor. Barzanileri kazıyınca altından ‘Yahudilik’ ve ‘İsrail’ çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKMENLERE YAPILAN ZULÜMLER…

Öznur kitapta yer alan bazı bilgiler hakkında şunları söyledi: “Mustafa Barzani’nin Kamuran Bedirhan ve İbrahim Ahmed ile Avrupa ve İran üzerinden başlattığı İsrail ile olan görüşmeler, İsrail’in Barzani hareketine, Peşmerge’lere verdiği silah, para ve lojistik destek, eğitimler belgelerle ortaya konmaktadır. Mesud Barzani’nin ‘Kerkük’ oyunu ve 25 Eylül 2017 tarihinde yapılan korsan referandumun öncesi ve sonrası ve Türkiye ile gerilen ilişkiler her safhasıyla anlatılmaktadır. 1958’den günümüze Barzanilerin ‘Kerkük oyunları”’ ve Türkmenlere yaptıkları zulümler, katliamlar yer almaktadır.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.