Hal esnafı dertli

Hal esnafı dertli

Ulus Hali esnafı işlerin azlığından yakınıyor. Esnaf; “Tezgâhta 10 liranın altında meyve yok. Vatandaş ne yapsın? Yakında buralar müze olacak” diyor.

Ulus Hali esnafı işlerin azlığından yakınıyor. Esnaf; “Tezgâhta 10 liranın altında meyve yok. Vatandaş ne yapsın? Yakında buralar müze olacak” diyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hareketlenmesi beklenen çarşı-pazar yüksek fiyatlar dolayısıyla bir türlü umduğunu bulamıyor. Tezgâhlardaki ürünlerin fiyatlarının yüksek olması vatandaşın tüketimde tasarrufa gitmesine neden olurken, bu tasarruftan en çok çarşı-pazar esnafı etkileniyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ulus Hali esnafı işlerin azlığından yakınarak, “Kilosu 10 liranın altında satılan meyve yok. Sebze pahalı. Vatandaş önceden bol bol alırdı. Şimdi yarımşar kilo alıyor. Yakında buralar müze olacak” dedi.

hal-esnafi-dertli,-pazar,-hal,-10-liranin-altinda-meyve-sebze-yok,ulus-hali,-hal,-pazar,-fiyat,.jpg

ESNAF UMDUĞUNU BULAMADI

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgâhları ürünlerle dolduran Ulus Hali esnafı ilk günlerde umduğunu bulamadı. Çarşı pazarda hareketlilik olmasına rağmen fiyatlardaki pahalılığın vatandaşın alışveriş yapmasını engellediğini söyleyen Ulus hali esnafı, konu hakkında gazetemize açıklama yaptı. Hal esnafının birçoğu bu Ramazan ayının bekledikleri gibi hareketli geçmediğini belirterek, bunun nedenini ise yüksek fiyatlara bağladı.

hal-esnafi-dertli,-pazar,-hal,-10-liranin-altinda-meyve-sebze-yok,ulus-hali,-hal,-pazar,-fiyat,2.jpg

10 LİRANIN ALTINDA MEYVE YOK

Esnaf 10 liranın altında meyve yok vatandaş ne yapsın diyerek şu ifadeleri kullandı, “Mevsim meyveleri 10 lira ve üzerinde satılıyor. Meyve-sebzedeki pahalılıkta vatandaşın ya az almasına ya hiç almamasına neden oluyor. 3-4 kilo meyve alan müşteri yarım kilo meyve alıyor. Bu da ister istemez bizi etkiliyor. Erik, kiraz, kayısı ve çileğin kilosu 10 liradan başlıyor, muzun kilosu 15 lira vatandaş ne yapsın?” dedi.

hal-esnafi-dertli,-pazar,-hal,-10-liranin-altinda-meyve-sebze-yok,ulus-hali,-hal,-pazar,-fiyat,4.jpg

“YAKINDA BURALAR MÜZE OLACAK”

Bazı esnaflar ise “İşler nasıl?” sorusuna, “Yakında buralar müze olacak” cevabı vererek şu ifadeleri kullandı, “Meyve ve sebze çok pahalı. 10 liranın altında tezgahta birkaç ürünün dışında meyve yok. Sebze desen fiyatlar almış başını gidiyor. Salatalığın, kabağın kilosu 5 lira, domatesin patlıcanın kilosu 6 lira, biberin kilosu çeşidine göre 20 liralara kadar çıkıyor. Yeşillikler desen aynı durumda. Hal böyle olunca da vatandaş kilo kilo aldığı ürünü ya yarımşar kilo alıyor ya hiç almıyor” ifadelerini kullandı.

hal-esnafi-dertli,-pazar,-hal,-10-liranin-altinda-meyve-sebze-yok,ulus-hali,-hal,-pazar,-fiyat,3-001.jpg

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.