Halk Özel Harekatı Derneği HÖH hakkında soruşturma başlatıldı

Halk Özel Harekatı Derneği HÖH hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Halk Özel Harekatı Derneği HÖH hakkında "15 Temmuz darbe girişiminin ardından hukuk dışı oluşum ve yapılanmaya gittiği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Halk Özel Harekatı Derneği HÖH hakkında soruşturma başlatıldı. Bakanlık HÖH hakkında soruşturma başlatırken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hukuk dışı oluşum ve yapılanmaya gittiği iddiasından yola çıktı.

Halk Özel Harekatı Derneği çatısı altında yasa dışı silahlanma iddialarına ilişkin haberleri ihbar kabul eden İçişleri Bakanlığı ilgili mevzuat kapsamında inceleme başlattı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada aynı zamanda resmi olarak kurulmayan bakanlık kayıtlarında yer almayan bir başka dernek olan Halk Özel Hareketi Derneği hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

FATİH KAYA: "SEMPATİ DEYİN, AŞK DEYİN, HEYECAN DEYİN"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan ve kendilerine Halk Özel Harekatı (HÖH) adını veren derneğin başkanı Fatih Kaya derneğin amacını şöyle ifade etmişti:

"Bizler 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra 16 Temmuz sabahı meydanlarda nöbet tutarken kendimize ait küçük bir çadır kurduk. Sempati olsun diye HÖH, Halk Özel Harekat diye bir çadır kurduk. O anki o sempati deyin, heyecan deyin, o aşk deyin. İnsanlardan da isme yönelik güzel tepki gelmeye başlayınca dedik bunu devam ettirelim biz. 30 Kasım 2016'da kanunen de isminin sakıncalı olmadığını araştırdıktan sonra Halk Özel Harekat Derneği'ni Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kurduk."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.