15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı: Halkın sevgisi merhem oldu

15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı: Halkın sevgisi merhem oldu

Gazetemize konuşan Kahramankazanlı 15 Temmuz Gazisi Derya Ovacıklı, "14 ay boyunca 11 ameliyat oldum. Doktorlarımız, 'bir daha ayağa kalkamayabilirsin' demişti; ancak halkımızın büyük desteği beni ayağa kaldırdı. Doktorlar bile bu duruma şaşırdı" dedi.

Gazetemize konuşan Kahramankazanlı 15 Temmuz Gazisi Derya Ovacıklı, "14 ay boyunca 11 ameliyat oldum. Doktorlarımız, 'bir daha ayağa kalkamayabilirsin' demişti; ancak halkımızın büyük desteği beni ayağa kaldırdı. Doktorlar bile bu duruma şaşırdı" dedi.

FETÖ’cü hain darbe girişiminin yaşandığı kanlı 15 Temmuz gecesi Akıncı Ana Jet Üssü'ne gittiğinde teröristlerin açtığı ateş sonucu sağ bacağından vurulan, 39 yaşındaki Derya Ovacıklı, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki 14 aylık tedavi sürecinin ardından bir buçuk ay önce Kahramankazan'daki görevinin başına döndü. Tedavi süreciyle ilgili gazetemize bilgi veren 15 Temmuz'un simge ismi Gazi Derya Ovacıklı, 14 ay boyunca 11 büyük operasyon geçirdiğini, taburcu olmasına rağmen kontrollerinin devam ettiğini söyledi. Gazi Ovacıklı, doktorlarının "Bir daha yürüyemeyebilirsin, bacağını da kesmek zorunda kalabiliriz" sözlerine rağmen, sevenlerinin desteği ile hayata tutunmaya çalıştığını ve aldığı bu halk desteğiyle ayağa kalkarak imkansızı başardığını belirtti. 

DOKTORLARI ŞAŞIRTTI

15 Temmuz Gazisi Derya Ovacıklı ayağının hızla iyileşmesine doktorlarının çok şaşırdığını kaydederek, "Doktorlarımız ayağımın bu kadar iyileşeceğine imkan vermiyorlardı. Ben ise ayağa kalkacağıma inanıyordum. Yürüyecek düzeyde ayağa kalkmam doktorlarımızı da şaşırttı. Doktorlarımız benim tez konusu olarak tıp fakültelerinde ders olarak işlenebileceğimi, imkansızı başardığımı söylediler" dedi. 

HER ZAMAN HER AN DESTEK OLDULAR

Şuanda rahatlıkla yürüyebildiğini, merdiven çıkabildiğini anlatan Gazi Derya Ovacıklı, "14 ay boyunca bir fiil tedavi sürecim devam etti. Bir buçuk ayda bir ameliyat oldum. Tedavi sürecim boyunca herkes bana destek oldu. Kahramankazan'ımızdaki hemşerilerim, tüm Türkiye'deki vatandaşlarımız hatta yurtdışından bile binlerce kişi bana destek verdi, hiç yalnız bırakmadılar. Bu destek benim tedavimde büyük bir etkendir. Moralimi yüksek tutmama neden oldu. Kahramankazan'ın bir aile olmasını sağlayan Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'ün desteğini de asla unutamam. Kendisine bir ömür boyu beslediğim vefa borcu bambaşka bir boyuttadır" diye konuştu.  

BU DUYGU PAHA BİÇİLMEZ

"Hastaneden çıktığım zaman Kahramankazan'ımıza koltuk değnekleri ile geldim şimdi Elhamdülillah o değnekleri attım" diyen Ovacıklı, "Bu süreçte beni destekleyen herkesten Allah razı olsun. Hiçbir zaman beni yalnız bırakmadılar, bu duygu paha biçilemez. En duygulandığım anlardan birisi ise, Avrupa'daki gençlerimiz toplanmışlar çok farklı ülkeden 20'ye yakın gencimiz bir araya gelip Esenboğa Havalanı'nda buluşmuşlar ve beni ziyarete geldiler. Bu ne büyük bir erdemdir, bu benim için büyük bir şereftir. Böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. İnşallah Rabbim hangi kademede olursa olsun bu devlet ve millete hizmet etmeyi nasip eder bana"  şeklinde konuştu. Kahramankazan'da Belediye Meclis Üyesi olan Gazi Ovacıklı, "Kahramankazan ismini gururla söylüyorum. 'Kahraman' demek beni daha da gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği destek ile ilgili bilgi veren Gazi Ovacıklı şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız ilk ameliyatımdan sonra beni aradığında 'Derya kızım biz sizlere çok şey borçluyuz' dedi bana sürekli destek oldu. Cumhurbaşkanımızla en son geçtiğimiz bayramın dördüncü günü konuştuk. Cumhurbaşkanımız yine aynı mütevazilikle benimle konuştu, her daim ve her durumda yanımızda oldu. Ben kendisi ile tanışmaktan büyük gurur duydum" 

BAYRAĞI TAŞIMAK İSTİYORUM

"Benim tek dileğim var onun gölgesinde bayrağı taşımak, bu vatana, millete hizmet edebilmek. Çünkü böyle liderler Müslüman aleminde çok kıymetli. İnşallah biz Cumhurbaşkanımızın gölgesinden faydalanıp onun yolundan gidebilirsek ne mutlu bize" 

DUA BEKLİYORUM

Gazi Ovacıklı, bu sonraki süreçte de sevenlerinden dua beklediğini belirterek, "Ben yüce milletimizin yine dualarını bekliyorum. Evet Şehit olamadık ama gazilik mertebesine ulaştık. Rabbim şahadeti de nasip eder inşallah" dedi.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.