Hamamarkası'nda Arapça ve Osmanlıca dersi verilecek

Hamamarkası'nda Arapça ve Osmanlıca dersi verilecek

İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu yaz aylarında YTB Hamamarkası binasında üniversite öğrencilerine yönelik Arapça ve Osmanlıca ders vereceklerini açıkladı. 

İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu yaz aylarında YTB Hamamarkası binasında üniversite öğrencilerine yönelik Arapça ve Osmanlıca ders vereceklerini açıkladı. 

İlme Destek Derneği (İLDES) her ay düzenlediği Yaşayan Alimler serisinin bu yılki dönemini İslam ve psikoloji çalışmalarıyla dünyada önde gelen Prof. Dr. Malik Bedri’yle kapatıyor. Gazetemize konuşan İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu, “Değerli hocamız sağlık sebebiyle katılamayacak ancak çok değerli katılımcılar ve öğrencileri sayesinde onun bilgilerini daha iyi anlamaya çalışacağız” diye konuştu. Sempozyum 26 Nisan Cuma günü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Hamamarkası’nda saat 10.00’da gerçekleşecek. 

whatsapp-image-2019-04-22-at-11.13.00.jpegHAMAMARKASI’NDA OSMANLICA VE ARAPÇA DERSİ

İLDES olarak yaz sezonunu da dolu geçirmek istediklerini belirten Kamiloğlu, “Yaz aylarını değerlendirmek için Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’yla bir anlaşma yaptık. YTB’nin Hamamarkası binasında gerek Osmanlıca gerekse Arapça ders vereceğiz. Öğrencilerimizin tarihini anlamaları çalışmalarında daha başarılı olmaları için çaba göstereceğiz. Sayın İlber Ortaylı hocamızın dediği gibi tarihimizi anlamamız Osmanlıca bilmeden olmuyor. Genç arkadaşlara biz de elimizden gelen büyük desteği vereceğiz” diye konuştu. 

İSLAM VE PSİKOLOJİ KONUŞULACAK

Yapılacak sempozyumda kendisinin de sunucu olacağını belirten Kamiloğlu içerik hakkında şu bilgileri verdi:

“Geçen sene hocamızı misafir etmiştik. Kendisi bu alanın duayenidir. Psikolojinin kendi değerlerimize göre yorumlayan ve değerlendiren biridir ve uluslararası da bir üne sahiptir. Kuran-ı Kerim'in anlattığı ve Peygamber Efendimizin hayatında insan davranışlarına yönelik çok güzel ip uçları ve örnekleri var. Hocamız da buradan yola çıkarak mevcut psikoloji biliminin tamamen kabul edilemeyeceğini belirtiyor. İnsanın yalnızca materyalist yönlerinin alınıp maneviyatının boş bırakılmasını dikkat çekiyor. Hocamız video ses kaydı gönderdi. Onun görüş ve fikirlerini öğrencilere tercüme edeceğiz. Sunumumuz YTB’nin bize gönderdiği İslam ülkelerinin gönderdiği öğrencilere yönelik olacak.” dedi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.