Hamamönü’nde fotoğraf Sırası

Hamamönü’nde fotoğraf Sırası

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi haline gelen Hamamönü fotoğraf tutkunlarının da ilk adresi oldu. Tarihi semtte fotoğraf çektirmek veya özçekim yapmak isteyenler adeta sıraya giriyor. 

Ankara’nın gözde tarihi ve turistik mekânlarından olan Hamamönü, fotoğraf tutkunlarının ilk uğrak noktalarından biri haline geldi. Gün içerisinde binlerce kişinin ziyaret ettiği semt, özçekimin merkezi olarak anılırken, tarihi semt sosyal medyada da fenomen olma yolunda ilerliyor.

SOSYAL MEDYADA FENOMEN

Başkent’in tarih kokan semti Hamamönü fotoğraf çekilmek ve özçekim yapmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Sosyal medyada fenomen olan semte yerli ve yabancı turist akın ediyor. Semti ziyaret eden vatandaşlar fotoğraf çektirmeden semtten ayrılmazken, semt gelin ve damat fotoğrafları için ise ilk tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

TARİHİ SOKAKLAR CEZBEDİYOR

Tarihi bir semt olan ve ziyaretçilerine 19’uncu yüzyıl Osmanlı zamanını hatırlatan Hamamönü bu yaz da fotoğraf tutkunlarının ilk adresi oldu. Gün içerisinde birçok vatandaşın ziyaret ettiği semtte bulunan tarihi konaklar ve Türk motifleri ile bezenmiş evler ve sokaklar fotoğraf tutkunlarını cezbederken, aynı zamanda ziyaretçilerine başkentin tarihi dokusunu da yansıtıyor. 

ÖZÇEKİMİN MERKEZİ

Birçok vatandaş sosyal medyada kullanmak üzere Hamamönü’ne fotoğraf çektirmeye geldiğini belirterek, Hamamönü’nün tarihi ve kültürü yansıtan sokaklarının farklı bir nüans yansıttığını ifade ediyor. Başkent’te özçekim merkezinin Hamamönü olduğunu söyleyen vatandaşlar “Buranın tarihi dokusunu fotoğrafların arka planı yapıyoruz. Sosyal medyada herkes burada çektirdiği fotoğrafları paylaşıyor. Burayı özçekim merkezi olarak görüyoruz. Başkentte fotoğraf çekilecek yerler arasında üst sıralarda yer alıyor. Çok güzel kareler yakalıyoruz” dedi.

MARKA HALİNE GELDİ

Bazı vatandaşlar ise yenileme sonrası Hamamönü’nün bir marka haline geldiğini belirterek bölgenin eski hali ile yeni hali arasındaki farkın gözle görülür bir şekilde arttığını söylüyor. Semte fotoğraf çektirmek için gelen vatandaşlar aynı zamanda semtte bulunan mekânlarda yemek yiyip Taceddin Dergâhı ve Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ni de ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapıyor.

Emrah Özcan /  HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.