Hamamönü'nde yangın söndürme çalışmaları gündüz de devam etti

Hamamönü'nde yangın söndürme çalışmaları gündüz de devam etti

Tarihi Hamamönü'ndeki iş yeri olarak kullanılan iki katlı bir konakta henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında konak kullanılamaz hale gelirken içerisindeki tüm eşyalar küle döndü.

screenshot_6.jpgAltındağ’a bağlı tarihi Hamamönü'ndeki iki katlı bir konakta dün sabahın erken saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Sarıkadın Sokak’ta alt katı kırtasiye, üst katı ise kafe ve kına evi olarak kullanılan konakta çıkan yangın kısa sürede büyüyerek, bitişiğindeki tarihi evlere de sıçradı. 

İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın sırasında rüzgarın etkisiyle bölgedeki tarihi iki katlı binalar yoğun dumanın etkisi altında kaldı. Yangının çıktığı sırada konakta kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. 

screenshot_1-015.jpgKULLANILAMAZ HALE GELDİ

İtfaiye ekipleri ahşap binaların çatısını saran alevleri uzun süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alarak söndürdü. Yangının çıktığı tarihi ahşap konak tamamen kullanılmaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı binalarda ise maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ve hasar tespit çalışmaları için çalışma başlattı. 

screenshot_4-002.jpg

ÜST KÜLE DÖNDÜ

2006 yılında bölgede yapılan restorasyon çalışmalarıyla yenilenen tarihi ahşap konakta yangının ardından oluşan hasar günün ağarmasıyla ortaya çıktı.  İki katlı tarihi konak kullanılamaz hale gelirken içerisindeki tüm eşyalar küle döndü. Yangın sonrası ortaya çıkan üzücü manzara böyle görüntülendi.

ADEM ORMAN / HABERVAKTİM

 

 

Başkentte tarihi Hamamönü'nde yangın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.