Hayran kaldılar

Hayran kaldılar

Etimesgutlu engelliler ve aileleri, içerisinde tüm engelli grupları için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, konaklama merkezi, meslek atölyeleri ile kültür ve sosyal alanlarının yer aldığı Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti

Etimesgut Belediyesi, Türkiye'nin en kapsamlı örnek engelsiz yaşam merkezini tamamladı. Engelliler ve aileleri, belediyenin davetlisi olarak merkezi gezerek incelemelerde bulundular. Engelli araçlarıyla evlerinden alınan engellilere, tesis görevlileri tarafından detaylı sunum yapıldı.

ÇOK UMUTLUYUZ

Tesisin bütün birimlerini gezerek bilgi alan engelliler ve aileleri, tesisi çok beğendiklerini ifade ettiler. Tesisi gezerken büyük heyecan yaşadıklarını belirten aileler, "Burası artık bizim evimiz olacak. Hayatımız kolaylaşacak. Engelli çocuklarımız ve yakınlarımız adına çok umutluyuz. Türkiye'de böyle bir tesis yok" değerlendirmesinde bulundular.

5 BLOKLU ÖRNEK TESİS

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tesisin çok yakında hizmete sunacaklarını belirterek, tesis hakkında bilgi verdi. 19 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkezin 6 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Demirel, "Merkezimizde engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak bütün hizmetleri vereceğiz. 5 bloktan oluşan merkezin 2 bloğu özel rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama merkezi, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blok da eğitim ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet verecektir" dedi.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ
Başkan Demirel, konaklama birimiyle hastane, düğün, cenaze gibi işi olan engelli yakınlarına kolaylık sağlayacaklarını ifade eden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezimizde günlük 22 engelli konaklama kapasiteli misafirhanemiz bulunuyor. Engelli ailemiz merkezimize çocuğunu bırakıp gidebilecek. Biz burada engellimize uzman bakıcılarımız nezaretinde en iyi şekilde bakacağız. Bu süreyi her engellimiz için yılda 1 hafta ile sınırlı tuttuk. Böylece yıl boyunca 2.600 engellimize konaklama imkanı sunacağız. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz bünyesinde tüm engelli gruplarına yönelik hizmet vereceğiz. Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nde bulunan 120 kişilik konferans salonunda eğitimler, seminerler düzenleyeceğiz. Yine engellilerimiz için özel kütüphane ve okuma salonlarıyla onların gelişimine, eğitim hayatına katkı sağlayacağız. Birçok üniversitede bulunmayan teknik donanıma sahip Meslek ve Beceri Eğitim Merkezi'mizle engellilerimize ve ailelerine meslek ve beceri kazandıracağız. Yemek, bilgisayar, matbaa, seramik, çömlek, mozaik, ahşap mobilya, resim, müzik, mum sabun gibi birçok atölye kurduk. Bu atölyelerden geleceğin zanaatkarlarını yetiştireceğiz. Engellilerimiz, engellerini meslek öğrenerek aşacaklar. Tesisimizin içi kadar çevre düzenlemesine de önem verdik. Bütün engellilerimizin rahatça ulaşabilecekleri, kullanabilecekleri bir merkez kurduk. Bu tesisimizin Türkiye'de başka bir örneği yoktur. İlçemize hayırlı olsun".
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.