Hayvansever yaşlı adama çirkin davranış!

Eskişehir’de 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen 6 saatlik sokağa çıkma izni sırasında evlerinin karşısındaki parka sokak hayvanları için mama ve su bırakan yaşlı adama, komşusu olduğu öğrenilen bir kişi tepki gösterip üzerine yürüdü.

Olay, Tepebaşı ilçesine Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. İsminin Yavuz olduğu öğrenilen bir kişi 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen izinle birlikte dışarı çıktı. Evlerinin karşısındaki parka giden Yavuz adlı yaşlı adam, sokak hayvanları için mama ve su kapları koydu. Bu sırada henüz kimliği belirlenemeyen ve komşusu olduğu öğrenilen bir kişi de yaşlı adama tepki gösterdi. Sokak hayvanları için bırakılan kapları tekmeleyen kişi, yaşlı adamın üzerine yürüyüp "Bu nedir ya? Kedi, köpek sinek doluyor buraya" diyerek hareket etti.

Araya girenler sayesinde tartışma sona ererken, bu anlar ise başka bir apartman komşusu tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Kısa sürede yayılan videoya tepki yağdı. Sosyal medyada yer alan görüntülerin paylaşımında ise "Görüntüler Eskişehir Fatih mahallesi Halman sokakta bulunan parkımızda 17 Mayıs tarihinde saat 16.00 civarında yaşandı. Ortak kullanım ve hayvanların yaşam alanı olan parklarda bulunan suları devirerek onları besleyen amcamıza saldırıda bulunuyor. Bu yaptığı davranışı herkes görsün ve cezasını çeksin istiyoruz. Bu günlerde bizlere daha çok ihtiyacı olan canlılara yardım etmemiz, Allah'ın bizlere olan emanetini korumamız gerekirken bu yaşanan olay gerçekten son derece rahatsız edici. İnsanların emeklerini cabalarını atıp bu şekilde zarar veren kişiden şikâyetçiyiz!” denildi.

YASAĞA RAĞMEN SOKAKTA VE MASKESİZ

Yaşlı adama evinin önündeki parkta sokak hayvanlarına mama ve su kabı koyduğu için tepki gösteren kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinin yanı sıra maskesiz olduğu gözlendi.

PARA CEZASI KESİLDİ

Eskişehir’de evinin karşısındaki parka sokak hayvanları için mama ve su bırakan yaşlı adamın özel bir hastanede iç hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Yavuz Baykal (65), tepki gösteren kişinin ise komşusu Nail Beyaz olduğu anlaşıldı. Olayın sosyal medyada yer almasının ardından Eskişehir Valiliği’nin talimatıyla soruşturma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nail Beyaz’ı oturduğu apartmana gitti. Sakarya Polis Merkez Amirliği’ne götürülen Beyaz’a sokağa çıkma yasağını ihlal suçundan 3 bin 150 lira ile hayvanları koruma kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle de 950 lira idari para cezası uygulandı.

hayirsevere-saldiri-foto2.jpg

BARIŞTILAR, BAYKAL ŞİKAYETÇİ OLMADI

Nail Beyaz’ın, yaşanan olayın ardından Yavuz Baykal’dan özür dilediği öğrenildi. Baykal’ın da sokak hayvanlarına mama ve su vermesi karşılığında özrü kabul ederek şikayetçi olmadığı belirtilirken, birlikte çekildikleri bir fotoğrafta sosyal medyadaki paylaşımlarda yer aldı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar