Hedefteki AK Parti'li vekil istifa dilekçesini verdi iddiası

Hedefteki AK Parti'li vekil istifa dilekçesini verdi iddiası

Sosyal medyada yaptığı bazı açıklamalarla son günlerde dikkatleri üzerine çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair dilekçe verdiği iddia edildi. Yeneroğlu'ndan açıklama geldi...

YSK'nın İstanbul kararını eleştirmesinin yanı sıra sosyal medyada yaptığı bazı açıklamalarla son günlerde dikkatleri üzerine çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair dilekçe verdiği iddia edildi.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın yazısına göre, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa etme kararı aldı ve ilgili yazıyı yetkililere verdi.

Fırat, yazısının devamında Milletvekili Yeneroğlu ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Yeneroğlu'nun sözlerini aktardı: "Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim" diyerek başlayan Yeneroğlu,'Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum' dedi.

YENEROĞLU: DOĞRU DEĞİL

Bu arada, Hande Fırat'ın yazısı üzerine Mustafa Yeneroğlu'ndan açıklama geldi

Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden, hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş. Ben kendilerine, kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Ak Partinin programı ve özgürlükçü ve müreffeh Türkiye vizyonu doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğim. Bunu beni siyasete davet eden başta Sn Cumhurbaşkanımıza ve beni destekleyen seçmenimize borçluyum.

Mücadelesini verdiğim özgürlükçü demokrasi konusunda Ak Parti'yi suçlayanların birçoğunun her değerlendirme ve her öz eleştiriyi 'hesabı ne acaba' şeklinde algılaması benim sorunum değil. Bu bir sosyalizasyon meselesi. Ben düşük profilli hesap yapmam. Görüşlerimi hiç gizlemedim.

Bundan sonra da gizlemeyi düşünmüyorum. Bu görüşlerimle hemhal Ak Parti programı ve vizyonu sebebiyle Ak Parti hareketi Türkiye'de demokrasi mücadelesinin öncüsü olmuş, sessiz devrimler gerçekleştirmiştir. Bu doğrultuda daha yapılacak çok işler vardır. Hatırlatmalarım buna..."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.