Her gün 400 ekmek

Her gün 400 ekmek

Sincan’da Tandoğan Mahallesi Muhtarlığı, tamamı hayırseverler tarafından karşılanan ekmek ve gıda kolilerini mübarek Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor.

Sincan Tandoğan Mahallesi Muhtarlığı örnek bir uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Hayırsever vatandaşlar ve firmalardan gelen yârdim tekliflerini değerlendiren muhtarlık Mübarek Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtıyor. Ay boyunca her gün yapılacak olan yardımdan günde ortalama 100 aile faydalanıyor. Gazetemize konuşan Muhtar Sinan Paykal, "Tamamı hayırseverlerden karşılanan bu yardımı bizde dağıtıyoruz hepsinden Allah razı olsun” dedi. 

TAMAMI HAYIRSEVERLER TARAFINDAN KARŞILANIYOR

foto-(1).jpeg

Şuan bir ekmek fırının sponsor olmasıyla günde 400 ekmek dağıtılan Muhtarlıkta bunun yani sıra gelen yardım talepleri de değerlendiriliyor. Hayırseverlerden bazıları marketlerden yaptıkları erzakları yardım kolisi olarak hazırlayıp dağıtırken, bazıları ise ihtiyacın ne olduğunu bilmediğini ifade ederek marketlerden yaptıkları alışveriş çekini muhtarlığa teslim ederek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Muhtar Sinan Paykal ise gazetemize yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi, “Buranın tamamı hayırseverler tarafından karşılanıyor ve bizde dağıtıyoruz. Gelenlerden kimsenin kandırmaca yapacağını sanmıyorum. Yeri geliyor 1-2 saat beklemek gerekiyor 3-4 ekmek için ihtiyacı olmayan kişiler beklemez. Bu dağıtımımız Ramazan Ayı sürecek. Hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi. 

HER GÜN EKMEK İHTİYACIMI KARŞILIYORUM 

Gazetemize konuşan ihtiyaç sahibi bir vatandaş ise durumdan memnuniyetini dile getirerek, "Getirenden, alandan, dağıtandan Allah razı olsun. Her sabah geliyorum 3 4 ekmeğimi alıyorum. Kimse soru sormuyor zor duruma düşürmüyor. Arada kuyrukta bekliyoruz o da normal. Zaten ihtiyacı olmayan da gelip burada kuyrukta beklemez" dedi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.