Selçuk  YILDIRIM

Selçuk YILDIRIM

Her yol Mübah

Her yol Mübah

Yine sosyal medya yine bir ahlaksızlık olayı. Gün geçmiyor ki sosyal medya denen araç bizlere yeni bir ahlaksızlıkla karşımıza çıkmasın. Geçen haftalarda saçma sapan akımlardan bahsetmiştim. Bu hafta ise insanlığın amaca ulaşmak için her yol mubahtır anlayışının geldiği son noktadan bahsetmek istiyorum. 


Az çok haber takip ediyorsanız şimdi bu mecrada ismini ve takma ismini zikrederek meşrulaştırmak, meşhur etmek istemediğim, ne olduğu belirsiz bir şahıs sırf kendi video kanalı daha çok izlensin diye toplum ahlakıyla hiçbir zaman örtüşmeyecek davranışlarda bulunuyor.

Bu davranışlarının çoğunu önceki gün yaptıklarından bağımsız ele almak gerekir. Bundan önceki davranışları kendi içinde bir zümre tarafından hoş karşılanıp alkışlanmaktaydı ve bu tipin göz altına alınmasını sağladığı hareketi ise artık kamu ahlakına apaçık bir saldırı niteliği taşımaktaydı ve bu sebepten ötürü emniyet yetkilileri tarafından adli işlem yapıldı. 


Gelelim bu şahıs ne yaptı da bu kadar söz söyledim. Bu şahıs gençlere para karşılığında iğrenç görevler verip onların yapmasını istiyor. Şimdi burada sayamayacağım bir sürü iğrenç tekliflerle gençlerin yanına sokulup bu davranışları yaptıklarında da onlara para dağıtıyor.

Bunların arasında esasen en dikkat edilmesi gereken görev ise toplumda eş cinselliği meşrulaştırmak adına, aynı cinsten çocukları veya gençleri para vererek öpüştürmesi ve maalesef gençlerimizin bu gibi ahlaksız tekliflere tamah etmesi nesillerin geleceği ve toplumun ahlaki deformasyona uğratılması bakımından ciddi tehlike arz ediyor.

Bu şahsın yaptığı hareketin hızlı bir infiale sebep olması ve emniyet güçlerinin çabasıyla göz altına alınıp daha önce yaptığı suçlarla birleştirilerek tutuklandı. Ayrıca bu şahıs bu günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde bu kadar parayı nereden buldu da dağıtıyor diye sormadan edemiyorum. Bu ahlaksızlığa kim sponsor oluyor? 


Bu şahsın tutuklanması her ne kadar sevindirici olsa da bunun bugüne kadar yaptığı erozyonun sonucu şimdi çıkmasa da bir süre sonra karşımıza çıkacaktır. Neticede bugün karşılaştığımız durumların yıllar öncesinde yapılan toplum mühendisliğinin sonuçları olarak karşımıza çıkıyor.

Belki gözlerden kaçmış olsa da sigara reklamlarının yıllarca spor müsabakalarında, motor sporlarında, filmlerde boy boy gösterilmesi ile sonuç olarak bu programları izleyenlerin bilinçaltlarına yerleşmiş ve şuan neticesi alınmıştır. Bu sonuçlar salt toplumu zehirlemek için değil kapitalist düzenin argümanlarından olan arz-talep dengesini korunması için de yapıla gelmektedir.

Sadece sigara endüstrisinin neticesinde pek çok diğer alt sektörler bunlardan faydalanıyor. Öncelikle de sağlık sektörü ameliyatlar, ameliyat gereçleri, ilaçlar vb. bütün sektör bundan faydalanmaktadır. Hele ki şu sıralar yapılan araştırmalarda halk sağlığını etkileyen en önemli dış etkenlerin başında sigara ve alkol yer almakta.


Konumuz ahlaksızlıktan biraz sapmış gibi görünüyor, birbirinden çok farklı düşünülüyor olsa da bunlar bir zincirin birbirini tamamlayan halkalarıdır. Türk televizyonlarında yayınlanan Amerikan filmlerinde, pembe dizilerde, Türk sinema filmlerinde, Türk dizilerinde son on yılda eşcinsel ögeler, sempatik karakterler vasıtasıyla, sinemacılıktan bildiğimiz 25. Kare (Bir filmin gözümüzün önünden saniyede 24 kare ile oynatılması ile gözümüzün normal hızda cereyan eden olayı algılamasıyla oluşur, 25. Kare ise bu 24 karenin arasına sıkıştırılan 1 karedir ve göz ve bilinçaltı bunu algılasa da bu kareyi yavaşlatmadan görmemiz mümkün değildir) ile sürekli olarak topluma yavaş yavaş enjekte edilmekte.

Belki bizleri çok az etkiliyor olsa da bizlerin bile bu ahlaksızlıklara maalesef alışkanlık göstererek duyarsızlaşmamızı sağlarken, çocuklarımızın, gençlerimizin ne denli etkileneceğini bir de siz düşünün. Normal hayat düzeninin, biyolojik sistemin tersine cereyan eden bu ahlaksızlık davranış onlar için hayatın doğru akışı olarak görülecek ve tamamen nesiller tehlikeye atılacaktır.

Onun içindir ki nesillerimizi güven altına almak için onların kullandığı tüm mecralardan haberdar olmak ve onları doğruya yöneltecek bilgi birikimine sahip olmak gereklidir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR