Hesabına yanlışlıkla 17 bin lira yatırılan vatandaştan örnek davranış!

Hesabına yanlışlıkla 17 bin lira yatırılan vatandaştan örnek davranış!

Ankara'da bir firmada muhasabeci olarak çalışan Murat Kıvrak, banka hesabına EFT üzerinden yanlışlıkla yatırılan 17 bin TL’yi hiç düşünmeden iade ederek örnek bir davranışa imza attı. 

Altındağ Siteler’deki bir firmada muhasebeci olarak çalışan 36 yaşındaki Murat Kıvrak, banka hesabına EFT üzerinden yanlışlıkla 17 bin TL yatırıldığını gördü. Yanlışlıkla hesabına yatırılan parayı iade etmek için bankasının müşteri hizmetlerini arayan Kıvrak’a “gizlilik” gerekçe gösterilerek söz konusu firmanın iletişim ile iBAN bilgileri verilmedi. 

HİÇ DÜŞÜNMEDEN İADE ETMEK İSTEDİM

Bunun üzerine ilgili dekontun üzerindeki yanlış para yatıran firmaya ulaşmak için araştırmaya başladığını kaydeden Murat Kıvrak yaşadıklarını gazetemize şöyle anlattı: “Telefonuma gelen mesaj ile hesabıma para yattığını gördüm. Hemen internet üzerinden hesabıma girdim 17 bin TL’nin yattığına şahit oldum ve bu parayı sahiplerine hiç düşünmeden vermek istedim. Ardından Garanti Bankası’nı arayarak para yatıran kişilerin iletişim bilgilerini ya da iBAN’ı istedim; ancak vermediler. Banka dekontunun üzerinde bulunan firmanın numarasını ulaştım ve parayı yanlış yatıran kişiyle konuştum. Konuştuğum kişi, ilk önce parayı doğru hesaba yatırdıklarını söyledi, benim ısrarım ile küçük bir araştırmanın sonunda paranın yanlış kişiye yatırıldığını fark etti. Durumun onlar da farkında değildi.”

murat-kivrak,-muhasebeci,-yanlislikla, 17-bin-tl-yatirildi,-banka-hesabina,,.jpg

PARAYI YATIRDI BİR TEŞEKKÜR EDİLMEDİ!

“Sonrasında Ankara’daki firmanın İBAN bilgilerini istedim ve 17 bin TL tek seferde gitmediği için parayı iki kısımda gönderdim. Bana ait olmayan paraydı bu parayı sahiplenemezdim. Ama üzüldüğüm tek bir nokta var. Ben hesabıma yanlış yatırılan hem de farkında bile olunmayan parayı iade etmek için saatlerce uğraşırken söz konusu firmanın görüştüğüm yetkilisi bir teşekkürü bile çok gördü. Buradan bir beklentim olmadı, olmazdı. Nezaketten ötürü bir teşekkür beklerdim; ancak firma yetkilisi oldukça rahattı normal bir şey gibi davrandı. Bu duruma çok üzüldüm. Yine de ben doğru olanı yaptım, benim olmayan parayı gönderdim.” 

OSMAN AKDOĞAN/ GAZETEİLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.