Hocalı görmezden gelinmeye devam ediyor

Hocalı görmezden gelinmeye devam ediyor

Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Doç. Dr. Tenzile Rüstemhanlı, acısı tazeliğini koruyan Hocalı katliamının 28. yıldönümünde gazetemize çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR

Hocalı katliamının tüm dünya devletlerinin gözü önünde gerçekleşmesine rağmen, halen dünyadaki pek çok devlet tarafından görmezden gelindiğini belirten Rüstemhanlı, Ermeni işgalcilerin Hocalı’da 28 yıl önce çocuk yaşlı demeden katlettiği 613 Azerbaycan Türküne dünya devletlerinin halen kör ve sağır olduğunu kaydetti. 

TÜRK’E GELİNCE ‘SOYKIRIM’ TEHDİDİ

Rüstemhanlı ayrıca “Kendilerinin uydurduğu sözde Ermeni soykırımı ile Türkiye’yi soykırım tehdidi ile yüz yüze bırakan dünya Hocalı’da yaşanan gerçek soykırımı görmezden gelmektedir” sözleriyle de Batı’nın çifte standardını gözler önüne serdi. 

602x338_cmsv2_dad11653-9b1c-5db8-8447-5bb32d20eb83-3686618.jpg

Hocalı katliamının üzerinden tam 28 yıl geçerken, acıları tazeliğini koruyor. Gazi Üniversitesi Teknoloji Bölümü organizatörlüğünde Hocalı Soykırımı'nın 28’inci yıldönümü dolayısıyla "Kanayan Yaramız Hocalı" isimli panel düzenlendi.
Panele çok sayıda bürokrat, akademisyen ve öğrenci katıldı. Panel sonrası Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Doç. Dr. Tenzile Rüstemhanlı gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Rüstemhanlı, yakın bir tarihte tüm dünya devletlerinin gözü önünde yaşanan bu soykırımı halen dünya devletlerinin görmezden geldiğini kaydetti.

20200225_142335.jpgKATLİAMI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Rüstemhanlı, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 613 Türkün katledildiği soykırımın tüm dünyanın gözü önünde yaşanmasına rağmen, dünya devletlerinin bu soykırımı görmezden geldiğini kaydetti. Rüstemhanlı, “Çok yakın bir tarihte yaşanan bu soykırım dünyanın gözü önünde yaşandı. Buna rağmen birçok dünya devleti halen Hocalı katliamını görmezden gelmektedir. Kendilerinin uydurduğu sözde Ermeni soykırımı ile Türkiye’yi soykırım tehdidi ile yüz yüze bırakan dünya Hocalı’da yaşanan gerçek soykırımı görmezden gelmektedir” dedi.

TÜRK VE MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN KATLETTİLER

Hocalı soykırımının sadece Azerbaycan Türklerinin sorunu olmadığını hatırlatan Rüstemhanlı, Hocalı katliamının Türkiye ve tüm dünyadaki Türkleri ilgilendirdiğini kaydetti. “Bizi orada Azerbaycanlı olduğumuz için katletmediler” diyen Rüstemhanlı; “Bizi Türk ve Müslüman olduğumuz için katlettiler.  Bunun için buradaki kardeşlerimizin de Hocalı Soykırımı’nı bilmesi, hatırlaması ve yeni nesle anlatması gerekli. Bugün ki Ermenistan’ın Azerbaycan toprakları üzerinde kurulduğunu herkesin bilmesi lazım.  Ermenilerin Güney Kafkasya’da Azerbaycan topraklarında ikinci bir Ermeni Devleti kurmak isteğini bilmemiz lazım. Özellikle gençlerimiz bunun bilincinde olmalı” diye konuştu.

TARİH BİLİNCİ VURGUSU

Tarih bilinci olmayan toplulukların haklı olduğu konuları dahi savunamadığını, bu yüzden tarih bilincinin çok önemli olduğunu dile getiren Rüstemhanlı, “Biz istiyoruz ki, gençlerimiz tarih bilincine sahip olsunlar ve bu davaya sahip çıksınlar. Şubat’ın 26’sında Türkiye’de ve tüm Türki devletlerde günlerden Hocalı olmalı. Her gencin sosyal medyada Hocalı için bir paylaşım yapması gerekli. Ne kadar büyük bir kitleye ulaşabilirsek, sesimiz o kadar çok gür çıkar. Ne kadar birlikte hareket edersek o kadar güçlü oluruz” dedi. 

erpoqlpwsackely.jpg

ARKASINDAKİ AKTÖRLER BİLİNMELİ

Rüstemhanlı şöyle devam etti: “Biz gençlerimize bunları anlatırken, amacımızın Ermeni milletinden nefret ettirmek olmadığını söylüyoruz. Asıl önemli olanın Ermeni milletini maşa olarak kullanan güçlerin bilinmesidir.  O büyük aktörleri bileceksiniz. Bugün aynı şeyler Suriye’de Filistin’de ve farklı bölgelerde yaşanıyor. Ermeni milleti kim ki koskoca Türk milletine kafa tutabilsin. Burada bunların arkasında duranlar önemli. O aktörler dünyada insanlığın düşmanıdırlar. Bu olayların arkasında yatan gerçek sebepleri bilmemiz gerekiyor. Düşmanın ne yapacağını iyi görmemiz gerekiyor, bu da ancak tarih bilinci ile olur.” 
 

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.