Hocalı şehitleri unutulmadı

Hocalı şehitleri unutulmadı

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından katledilen 613 Azerbaycan vatandaşı Keçiören’deki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Keçiören Belediyesi ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle “26. Yılında Hocalı Katliamı ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi. 
Kuran Tilaveti ile başlayan programda TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Aliyev'in "bir millet, iki devlet" sözünü hatırlatarak, "Kars, Edirne, Maraş neyse Hocalı da bizim için odur, orada hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz... Hocalı'nın acılarını yüreğimizde hissederek, başarıda, acılarda ve kaderde ortak olduğumuzu unutmamamız gerekir." dedi.

İLK HOCALI ANITI KEÇİÖREN'DE

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise insanlığa ve İslam dünyasına karşı 20. yüzyılda pek çok soykırım yaşandığına dikkat çekerek, " Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı Kasabasında 1992'de Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimizin acısı  26 yıldır içimizi yakıyor. Onlara bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Biz  Doğu Türkistan'a, Arakan'a, Filistin'e, Suriye'ye, Bosna'ya da asla sessiz ve seyirci kalmadığımız gibi Hocalı'ya da sessiz kalmadık. Türkiye de vatan, Azerbaycan da vatan... O vatan güçlü olmazsa bura güçlü olmaz. Bura güçlü olmazsa ora güçlü kalamaz. Azeri dostlarımız bağımsızlıklarını ilk tanıyan devlet olan Türkiyemizi her zaman el üstünde tutup, ilişkilerin güçlenmesi yönünde çaba sarf ettiler. Elbette bu çaba karşılıksız değil...  Bizler de "kardeş devlet” geleneğini hep yaşattık, yaşatmaya da devam ediyoruz." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.