Yaşar Güldal

Yaşar Güldal

“Hristiyan veya Yahudi Terörizmi” diyen Var mı Hiç?

“Hristiyan veya Yahudi Terörizmi” diyen Var mı Hiç?

Dünyada her koşulda her şartta her dönemde müslümanlar hep göz önünde olurken hiçbir zaman Yahudi, Hristiyan veya diğer din mensuplarının yapmış oldukları katliam ve zulümler hiçbir zaman Müslümanlara atılan katil yaftası kadar ne konuşuldu ne de şöhret oldu.
Üzüldüğüm tek şey de bizim karşı mahallenin medyasının çok çabuk bu malum oyuna gelip Müslümanları ve İslamı yerden yere vuran manşet ve haberler yapmaları…
Sonra gerçekler ortaya çıkıyor. “Çamur at tutmazsa izi kalır” misali çamur atılıyor, atılan çamur tutmuyor. Ancak zihinlerde bilinçaltında “müslümanlar terörist, İslam terör dini” olarak kalıyor. Haberler tekzip ediliyor, düzeltiliyor, ancak zihinlerdeki algılar ne tekzip edilebiliyor, ne de düzeltilebiliyor!
Sizlere birkaç yaşanmış olaydan örnekler vereceğim. İsrail, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’de, batı Şeria’da, Ramallah’ta binlerce hatta yüz binlerce müslüman katletti. Pekâlâ, karşı mahallenin medyasından bu katliamlar için “Yahudi İsrail’den masum müslümanlara bombalı saldırı, Yahudi terörü” gibi haberler duydunuz mu hiç? 
 Norveç'in başkenti Oslo'da hükümet binalarının bulunduğu bölgeye aşırı sağcı, muhafazakâr Hristiyan olduğu belirtilen bir saldırgan tarafından yapılan saldırıda 92 kişi ölüyor, ancak saldırganın sadece ismi ve Norveçli olduğu gündemde yerini aldı. Aşırı sağcı, muhafazakâr bir Hristiyan olduğu ise o günlerde hiç konuşulmadı. 
Pekâlâ, bir de tersini düşünelim; bu saldırgan aşırı sağcı, muhafazakâr Hristiyan değil de müslüman olmuş olsaydı ne konuşulacaktı? “İslami terör Oslo’da 92 masum vatandaşın canını aldı” “yine islam yine terör” gibi manşetler ertesi günü bizim karşı mahallenin medyası tarafından gündem yapılacak, gazetelerde de çarşaf çarşaf saldırı yerinin resimleri ve hayatını kaybeden insanların çevreye savrulmuş cansız bedenleri yer alacaktı. 
Bu saldırgan aşırı sağcı, muhafazakâr bir Hristiyan. Pekâlâ, bu şahıs ile ilgili hiçbir internet sitesinin “Hristiyan terörü” diye haber yapıldığını gördünüz mü? Göremezsiniz!
Yine bu sefer 2017 yılında Mısır’ın Ariş kentinde gerçekleşen 309 kişinin hayatını kaybettiği camiye düzenlenen saldırının sorumluluğunu, “İsa’nın Oğulları” isimli Hristiyan bir terör örgütü üstlendi.
Kanada'nın Quebec kentindeki bir camiye 2017 yılı başlarında uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Bu saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin de yine Hristiyan olduğu ve saldırıda 6 Müslümanın öldüğü 8 kişinin de yaralandığı aktarıldığı halde bir kişi de çıkıp bu saldırıya “Hristiyan terörizmi” diyebildi mi?
Tasvip etmeyiz ancak bu saldırı bir Kiliseye, bir Sinagog’a veya bir Havra’ya yapılmış olsaydı ne olurdu biliyor musunuz? Dünya devletleri başta olmak üzere tüm ülkeler böyle bir saldırıyı kınama yarışına girerdi. 
Daha 2017 yılı içerisinde Arakan’da yaşanan ve binlerce müslümanın hayatını kaybettiği soykırıma biri de çıkıp “Budizm terörü” diyebildi mi?
Tüm soruların cevabının “hayır” olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak burada şunu söylemek istediğim anlaşılmasın, “diğer dinler de terör dini tek terör dini İslam mı kardeşim?” demeyi kesinlikle kastetmiyorum. Hiçbir din, Allah’ın gönderdiği hiçbir kutsal kitap “öldürmeyi, zulmetmeyi, kan dökmeyi” emretmez. 
Zulmü insanlar kendileri yapar, günümüz medyası da bu yapılan suçları kişilerin dinine mal ederek haber yapar ve bu haberlerden de çok güzel para kazanırlar. Bugün bu yapılana da basın özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü deniliyor ne yazık ki!
Bakın 5 kasım 2017 gecesi sabaha doğru uyandığımda Abd’de bir kiliseye saldırı olduğu, bu saldırıyı daeş’in yapmış olabileceği haberleri servis edilmeye başlandı. O an içimden “inşallah yapan müslüman değildir.” Diye dua ettim. Sonradan haberlere baktığımdaysa bu saldırıyı Hristiyan birinin yaptığı haberleri yapılmış. 
İslam terörü kesinlikle yasaklar. Hatta islam dini bir kişiyi öldürmeyi bütün insanlığı öldürmekle bir tutar. Yahudiliğin asıl kaynaklarında Allah’ın Hazreti Musa’ya verdiği 10 emirden biri de “öldürmeyeceksin” emridir. Eminim Allah tarafından gönderilen İncil’in asıl nüshasında da “adam öldürmek” yasaklanmıştır. Yani demem o ki hiçbir din müntesiplerine “cinayet işleyin, adam öldürün” demez.
Dinler böyle emretmez kulları dinleri adına cinayet işlerler. Şimdi soruyorum size, Hristiyanların ve Yahudilerin yapmış oldukları bu katliamlara kalkıp da bizler “Hristiyan terörizmi, Yahudi terörizmi” mi diyelim? Dememiz mi doğru olur yoksa çıkıp da “falancı kişi şu kadar insanı katletti” mi desek daha doğru olur?
İşin en garibi de nedir biliyor musunuz, Daeş adlı terör örgütünün islam adına yapmış olduğu katliamlarda ölen de öldüren de “Allahü Ekber” diyor. Sizce bu durumda bu caniliği yapan “mücahit” mi oluyor?
Allah gönderdiği hiçbir kitapta “öldürmeyi” değil, “yaşatmayı, cana can katmayı” emreder.
Kalın sağlıcakla…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR