İçanadolu'da Aladağ sevinci: Kayak merkezi olacak

İçanadolu'da Aladağ sevinci: Kayak merkezi olacak

Konya'nın Derbent ilçesinde Bakanlar Kurulu kararıyla "turizm bölgesi" olarak ilan edilen Aladağ, İç Anadolu'nun yeni kayak merkezine ev sahipliği yapacak.

Konya'nın Derbent ilçesinde, 2017 yılının son haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de de yayımlanarak "turizm bölgesi" ilan edilen Aladağ, İç Anadolu'nun yeni kayak merkezine ev sahipliği yapacak.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, bir otelde, düzenlediği basın toplantısında, Konya merkeze yarım saat uzaklıktaki Aladağ Kayak Merkezi'nin hem Konya hem de diğer illerdeki vatandaşlar için cazibe merkezi olacağını söyledi.

Bölgenin, yapılacak kayak merkezi ve çeşitli tesislerle, vatandaşların günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak hoş vakit geçirebileceği bir ortama dönüşeceğini belirten Acar, "Burası 'turizm bölgesi' ilan edilmeden önce, kullanmamız mümkün görünmüyordu. Ancak gelinen süreçte, inşallah bu yılın sonunda, 17 Aralık 2018'de buranın açılışını planladık. Cumhurbaşkanımızla birlikte açılışını yapıp, inşallah burayı vatandaşların hizmetine sunacağız. Konyamız kış sporlarıyla buluşacak." ifadelerini kullandı.

Projenin İç Anadolu Bölgesi için önemli bir kazanım olacağının altını çizen Acar, şunları kaydetti:

"Konya'da, bozkırda kayak merkezi yapılmış olacak. Buna, Allah'ın Konya'ya ve Derbent'e bir nimeti olarak bakıyorum. Şartlar o kadar uygun ki, eğim 15 derece. Kayağa yeni başlayanlar Uludağ'da bazı kazalar geçirebiliyor ama bizim burada 15-12 derecelik eğimlerle istediğiniz kadar düşün, bir mahsuru yok. Düşer kalkarsınız, kolayca öğrenirsiniz. "

Acar, bölgenin uluslararası yarışların da yapılabileceği şekilde düzenleneceğini, öncelikle bölgeye trafolarla enerji nakli, içme ve atık su tesisleri yapacaklarını, telekominikasyon hizmetinin hazırlanacağını ve çocukların eğitimi için yürüyen bant ile kayak okulunun yapılacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.