İlçemiz değişsin

İlçemiz değişsin

Dumlupınar Mahallesi, yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle bağlı oldukları Çubuk’tan ayrılarak, Pursaklar’a geçişi öngören referandum yapılması için imza kampanyası başlattı.

Çubuk ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Dumlupınar, yıllardır yeterli hizmet alamadıkları gerekçesi ile Pursaklar’a bağlanmak için geçtiğimiz günlerde mahalle genelinde imza kampanyası başlattı. Bin 500 nüfuslu ve 800 seçmenli Dumlupınar’da, Pursaklar’a geçişi öngören referandumun yapılabilmesi için halkın yüzde 75’inin kampanyayı desteklediği öğrenildi. Çubuk ilçe merkezine 18, Pursaklar ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Dumlupınarlılar, topladıkları imzaları hafta başında Çubuk Kaymakamlığına teslim edeceklerini belirterek en kısa sürede mahallede referandum sandıklarının kurulmasını talep etti. 

MAHALLELİ AYRILMA GEREKÇELERİNİ SIRALADI

img_8574.jpg

Çubuk’tan ayrılma kararı alan Dumlupınar Mahallesi sakinlerinden ve imza kampanyasının başlatılmasında önemli bir rol alan Yunus Develi, Yazı İşleri Müdürümüz Osman Akdoğan’a Pursaklar’a neden bağlanmak istediklerini madde madde sıraladı. İşte o maddeler: 

-Doğalgaz mahallemizin tam ortasından geçerek Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne gitmesine rağmen Dumlupınarlılar doğalgazdan istifade edemiyor. Okulumuzda, camimizde bile doğalgaz yok.
-Mahallemiz imar konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Mahallemizdeki imar çalışmaları henüz bitirilememiştir. Emsalden dolayı binalar 3 kat ile sınırlı tutulmuştur bunun 5 kata çıkarılması gerekmektedir. Emsalden dolayı müteahhit buraya gelmemektedir. Burada emsal artışı yapılması gerekmektedir. 
-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kuruları 5 yıl oldu şuan 6 bin öğrencisi var, ama üniversite çevresinde hiçbir peyzaj çalışması yok. Öğrenciler burada kiralık bir daire aradığında ev bulamıyor. Hemen yanı başımızdaki üniversitenin çevresine ilçe belediye tarafından bir çalışma yapılmıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu üniversiteyi açmaya geldiğinde, ‘burası niye yeşil alan değil, niye bu alanda bir çalışma yok ?’ şeklinde kızdığını hatırlıyoruz. 
-Yollarımız oldukça kötü. Asfalt ihtiyacı olan yerler var, altyapımız yok. 
-Çöplerimiz 1 haftada bir toplanmaktadır.
-Mahallemiz Çubuk merkeze 18, Pursaklar merkeze 8 kilometre uzaklıktadır. Çubuk’un 98 mahallesi varken Pursaklar’ın 10 mahallesi vardır. Çubuk Belediyesi mahalle sayısından dolayı her mahallesine yetişememektedir. Pursaklar’ın hem bize yakın olması, hem mahalle sayısının az olması bizim yararımıza olacağını ve bize kısa sürede hizmet vereceğini düşünüyoruz. Selçuk Çetin’in çalışmalarını seviyor Pursaklar’a kazandırdıklarını da iyi biliyoruz. 
-Çubuk’ta son zamanlara kadar göç vermeyen tek mahalle burası idi ancak burada artık göç vermeye başladı. Çünkü yeterli hizmeti alamıyoruz. Çubuk Belediyesi’nde muhatap bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. 
-Burası tarım arazisi ilan edildi; ancak hayvancılık yapmak yasak. Bu konuda da bir düzenleme istiyoruz. 
-Bu ayrılma sürecini kimsenin kişisel ve siyasal algılamasını istemiyoruz. Biz sadece hizmet istiyoruz. Şuana kadar 500’ün üzerinde imza topladık ve bu sayı referandum için yeterli. Hafta başı Çubuk Kaymakamlığına gidip imzaları teslim edeceğiz. Ondan sonraki bürokratik süreci takip edeceğiz. En kısa sürede sandıkların kurulmasını ve halkın kararını vermesini istiyoruz.  

img_8611.jpg

SELÇUK ÇETİN’İ ZİYARET ETTİLER

Öte yandan Çubuk’tan ayrılıp Pursaklar’a bağlanmak isteyen Dumlupınar halkı geçtiğimiz günlerde Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i makamında ziyaret etti. Dumlupınarlılar’ın, Pursaklar’a bağlanmak istediklerini Başkan Çetin’e aktardıkları öğrenildi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.