İmar Barışı başvurusu Ekim, ödemesi Aralık'a uzatılıyor

İmar Barışı başvurusu Ekim, ödemesi Aralık'a uzatılıyor

İmar Barışı'nda flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, İmar Barışı'nda başvuru tarihleri vatandaşın yoğun talebi üzerine bir kez daha uzatılıyor. Başvuruları 31 Ekim 2019, ödemelerin ise 31 Aralık 2019'a kadar uzatılması planlanıyor.

İmar Barışı'nda flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, İmar Barışı'nda başvuru tarihleri vatandaşın yoğun talebi üzerine bir kez daha uzatılıyor.

İşte İmar Barışı'nda son başvuru tarihi: 

Mevcut duruma göre, İmar Barışı'nda müracaatlar 15 Haziran'a kadar yapılabiliyor. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebiliyor. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Barışı'nda vatandaştan gelen yoğun istek üzerine başvuruları 31 Ekim 2019, ödeme sürecini ise 31 Aralık 2019'a kadar uzatmayı planladığı öğrenildi.

FIRSATÇILARA YIKIM VE CEZA 

Malum İmar Barışı'ndan 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar faydalanıyor. Bu tarihten sonra yapılan yapılar için alınan Yapı Kayıt Belgesi'nin geçersiz sayılacağı, ilgililer hakkında sahtecilikten işlem yapılacağı belirtiliyor. 

Nitekim 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapıları takibe alındı. İlk etapta, Türkiye genelinde 5.300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor. 

11 AYDA 18 MİLYAR TL GELİR 

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında devletin kasasına 11 ayda 18 milyar 547 milyon lira girdi. 8 Haziran 2018'de başlayan başvurular ise 9 milyon 858 bin 222'yi buldu. İmar Barışı'ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum