‘İş Bulana Duam Var’

‘İş Bulana Duam Var’

15 ay önce Irak’tan Ankara’ya göç eden, 5 çocuklu ailenin reisi Ali Mahmud, kısa süre önce işten çıkarıldığını ifade ederek, yeniden iş aramaya başladığını söyledi. Mahmud, iş bulması için yardım edene, ‘‘Bir ömür duam var’’ dedi.

Keçiören Dutluk’ta yaşayan 15 ay önce Irak’ta yaşadıkları zorluklar nedeniyle Türkiye’ye göçmek zorunda kalan Türkmen aile yardım bekliyor. Aile reisi Ali Mahmud kısa bir süre önce işten çıkarıldığını, birçok temel gereksinimlerinin de eksik olduğunu dile getirerek hayırsever vatandaşlardan yardım ve iş talep ediyor. 5 çocuk babası Mahmud, iş sahibiyken evin geçimini sağlamakta zorlanmadığını belirterek, kendilerine yardım edenlere ömür boyu dua edeceklerini kaydediyor.

“YÜZÜNÜZÜ KARA ÇIKARMAM”

Iraklı Türkmen aile Irak’ta yaşanan siyasi ve ekonomik çatışmalardan dolayı Türkiye’ye geldiklerini, yaklaşık 15 Aydır Türkiye’de olduklarını belirterek, evin reisinin ise uzun süredir işsiz olduğunu belirtiyor. Iraklı aile hayırsever vatandaşlardan iş isteyerek kendilerine yardımda bulunulmasını talep ediyor. Evin geçimini sağlayan ve 5 çocuk babası Ali Mahmud, kısa bir süre önce çalıştığı iş yerinden, iş bittiği için çıkarıldığını ifade ederek hayırsever vatandaşlara seslendi, “Yaklaşık iki aydır işsiz olduğumdan masraflarımızı karşılayamıyorum. 5 Çocuk babasıyım ve her birinin ayrı ayrı ihtiyaçları oluyor. Ben buradan hayırsever vatandaşlara sesleniyorum, bana bir iş verin çalışıyım. Elimden hemen hemen her iş gelir. Yüzünüzü kara çıkarmam” ifadelerini kullandı.

IRAK’TA MADDİ DURUMUMUZ İYİYDİ

Mahmud savaştan önce Irak’ta maddi durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı, “Bizim ekonomik durumumuz Irak’ta oldukça iyiydi. Ev ve araba sahibi insanlardık. Fakat savaş ortaya çıkınca her şeyimizi kaybettik. Çok uzun yıllar orada kalmak için mücadele ettik ve geçen yıla kadar dayanabildik. En sonunda Türkiye’ye gelmek zorunda kaldık. Burada da durumumuzu toparlayamadık. Maddi olarak sıkıntı çekiyoruz. 5 Çocuk büyütmek kolay değil. Ben hayırsever vatandaşlardan iş istiyorum. Bu konuda bize yardımcı olurlarsa ailecek ömür boyu dua ederiz” dedi.

ÇOCUKLAR FARKINDA DEĞİLLER

Ev kirasını ödemekte güçlük çektiğini söyleyen Mahmud, temel gereksinim olan beyaz eşyalarının dahi bulunmadığını ifade ederek şu sözleri kaydetti, “Çamaşır makinesi ile buzdolabı dahi alamadık. Özellikle buzdolabını havaların ısındığı bu günlerde çok arar olduk. Yiyecekler çok çabuk bozuluyor. Bu tarz temel ihtiyaçlarımız eksik. Birde gıda ürünlerini almakta güçlük çekiyoruz. İş bulamadığım için maddi külfeti ağır oluyor. Bizler bir şekilde idare ediyoruz fakat çocuklara bu durumu anlatmakta güçlük çekiyoruz ve çocuklar idare edemiyor. Yaşları küçük olduğu için çektiğimiz sıkıntıların farkında değiller” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.