İş dünyası 24 Haziran’ı bekliyor

İş dünyası 24 Haziran’ı bekliyor

Başkent’teki iş dünyası 24 Haziran’da yapılacak seçimden sonra gelecek hükümetten Türkiye ekonomisinin büyümesi adına atılacak olumlu adımları beklerken, kendi sektörünün sorunlarına da çözüm getirecek düzenlemeleri talep ediyor.

Öne alınan seçim kararını olumlu karşılayan iş dünyasının, yeni kurulacak hükümetten beklentileri büyük. Ekonomik teşviklerden vergi sistemine kadar her alanda yapısal reformlar bekleyen iş dünyası, ekonomide büyümenin sürdürebilirliği için reformların gerekli olduğuna dikkat çekiyor.

BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAK DÜZENLEMELER YAPILMALI

haci-ali-yucel-(basiad.jpg

“Piyasaların erken seçime tepkisi olumlu oldu” diyen Başkent Sigorta Acentecileri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, seçimden sonra ülkeyi kalkındıracak reformlara odaklanılması gerektiğinin altını çizdi. Yücel, “Ekonominin önemli bir ayağı olan sigortacılık sektörünün hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapılmalı. Sigorta bilincini oluşturacak projeler hayata geçirilmeli. Aynı zamanda sektörün büyümesine önemli katkılar sağlayacak yasal düzenlemelerin biran önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

EKONOMİK BÜYÜME SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

deniz-karamercan-(emsiad.jpg

İş dünyası için önemli olanın Hükümetin başına kim geçerse geçsin istikrar ortamının sürdürülebilmesi olduğunu söyleyen Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği Başkanı Deniz Karamercan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ülke adına olumlu olacağını ifade etti. Seçim sonrası tamamen ekonomiye odaklanılması gerektiğini anlatan Karamercan, hükümetin ekonomik büyümenin sürdürebilir olmasına yönelik tedbirlerin alması gerektiğine dikkat çekti. Cari açığını düşürülmesi yönündeki çalışmaların ilk hedef olması gerektiğine belirten Karamercan, reformlara önem verilmesi gerektiğini ifade etti. 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN OY KULLANIN

İş dünyasının içinde bulunduğu belirsizliklerin ortadan kalması için erken seçim kararını doğru bulduklarını belirten İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, iş dünyasının seçime kilitlendiğini söyledi. Türkiye’nin seçim havasına girdiğini ve ekonominin durma noktasına geldiğini belirten Semiz, “Güçlü Türkiye için seçiminde herkes oy kullanmalı” dedi. 

SEÇİM HAVASINA GİRİLDİ; YATIRIMLAR ERTELENDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden beklentilerinin büyük olduğunu söyleyen Semiz, seçimler sonrasında ekonominin güçlenmesi için hükümetin yeni reformlar ve yapısal çözümler getirmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin seçim havasına girdiğini ve iş dünyasının yatırımlarını ertelediğini kaydeden Semiz, seçimden sonra iş dünyasının önünü görerek yatırımlara devam edeceğini ifade etti. Semiz, aynı zamanda dünyadaki büyük yatırımcıların da Türkiye’deki seçimlere odaklandığını söyledi. İş dünyasının Türkiye’nin geleceği için üretmeye ve istihdama devam edeceğini dile getiren Semiz, üretim ve istihdamın artırılması ve güçlü ekonomi adına istikrarın önemli olduğunun altını çizdi. 

YAPISAL REFORMLARLA NİTELİKLİ BÜYÜME SAĞLANMALI

Siteler Genç İşadamları Derneği Başkanı Hayri Bulut, seçimden sonra kurulacak hükümetin iş dünyasının sorunlarını öncelikle ele alması gerektiğini kaydetti.  Ekonomik teşviklerden vergi sistemine kadar her alanda yapısal reformlar beklediklerini dile getiren Bulut, büyümenin iş dünyasına moral verdiğini ve umut olduğunu söyledi. Ancak cari açığın büyümesi ve enflasyonun çift haneli rakamlara oluşması gibi önemli sıkıntıların da yaşandığını hatırlatan Bulut, seçimlerden sonra gerçekleşecek yapısal reformlarla Türkiye’nin tekrardan nitelikli büyüme ortamına kavuşabileceğini ifade etti. 

EKONOMİK SIKINTILAR BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Yeni kurulacak hükümetin ekonomi yönetiminin güven ortamını yaratması gerektiğine de dikkat çeken Bulut, yatırımların devam edebilmesi için cari açık, enflasyon ve yüksek kur gibi ekonomik sıkıntıların biran önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.  Üretimi teşvik anlamında verilmeye başlanan desteklerin seçimden sonra hızlıca hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirten Bulut, yatırımcının önünün açılması gerektiğini bildirdi. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.