Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM

İslam’da Ekonomi (1)

İslam’da Ekonomi (1)

Ekonomi üzerine yazdığım yazı serim de bugün İslam da ekonominin yeri nedir ondan bahsedeceğim. 
Ekonomi insanlık tarihinin en önemli unsurudur fakat son asırlarda en çok konuşulan, araştırılan ve eserler verilen büyük bir saha haline gelmiştir. 

Bu yüzyılda, dünya politikasında ekonomi faktörü, belirleyici bir faktör durumuna gelmiş, milletlerin yönetiminde, tasnifinde, ilişkilerinde ve bloklaşmalarda biçimleyici ve karakter belirleyici bir ana unsur olmuştur. Aynı zamanda ekonomi, sadece milletlerarası camiada değil, bir milletin sosyal, kültürel ve politik yapısını belirleyici, dinamik bir yapı haline gelmiştir. Bütün birey gruplarının ve fertlerinin hayatında ve endişelerinde ön sıraya gelmiş bulunmaktadır. Dünyamız iki büyük ekonomik bloka bölünmüş, bazıları bu iki blokun arasında yalpalamakta, bazıları da bu blokların dışında üçüncü bir yol bulmanın arayışı içindedir. 

Diğer taraftan, açıkça görünmektedir ki, ekonomik bloklar üyelerini tam manada mutlu etmemektedir. Her iki bloktan elde edilen tecrübe de hüsranla neticelenmiştir.  Artık dünyamızda yeni düzen kurulmaktadır. Bize göre insanlığı kurtaracak yeni bir mesaj gereklidir. Biz inanıyoruz ki bu mesaj İslam’dır. Bizlere düşen iş, bu ilahi nizamı saptırmadan dosdoğru olarak ve yeni kavramlarla insanlığa sunmaktır. 
Selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR