İsmet İnönü’nün özel eşyaları; kalemi, madalyonu ve masa saati nerede?

İsmet İnönü’nün özel eşyaları; kalemi, madalyonu ve masa saati nerede?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün özel eşyaları nerede bulunuyor? İnönü’nün özel eşyaları, kalemi, kol düğmesi, masa saati, madalyonu, kahve fincanı, sigara ağızlığı, çakmağı, çakısı, pipo temizleme çubuğu, hangi müzede?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları arasında yer alan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Mudanya ve Lozan Barış Antlaşmalarına imza atan İsmet İnönü’nün özel eşyaları nerede muhafaza ediliyor?

İnönü’nün kıyafetleri, kalemi, kol düğmesi, masa saati, madalyonu, kahve fincanı, sigara ağızlığı, çakmağı, çakısı, pipo temizleme çubuğu, hangi müzede teşhir ediliyor?

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının belirlendiği, boğazlar meselesi ile kapitülasyonlar gibi önemli maddelerin yer aldığı tarihi Lozan Barış Antlaşmasına imza atan İnönü’nün kalemi nerede bulunuyor? 

Osmanlı Devleti’nin yetiştirdiği son önemli askeri ve diplomatik kişilerden birisi olan İsmet İnönü, nezaket ve zarafetten ödün vermeyen karakter yapısıyla biliniyor. İnönü’nün kullandığı şahsi eşyalar kendisinin bu özelliğiyle ilgili önemli ölçüde ip uçları veriyor. İsmet İnönü’nün kullandığı ve bugün Ankara Ulus’taki Kurtuluş Savaşı müzesi ile Cumhuriyet Müzeleri’nde sergilenen İsmet Paşa’ya ait özel eşyalar kalitesi ve zarifliğiyle dikkat çekiyor.

İşte İsmet İnönü’nün bizzat kullandığı kalemi, kol düğmesi, masa saati, madalyonu, kahve fincanı, sigara ağızlığı, çakmağı, pipo temizleme çubuğu ve çakısı… 

1-019.jpg

3-017.jpg

fin.jpg

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.