İsmetpaşa’da servis sorunu

İsmetpaşa’da servis sorunu

İsmetpaşa Mahallesi’ndeki okulların yıkılması sonrası, çocuklarını Kale Mahallesi’ndeki okullara gönderen anne babalar, okul servisinin mahallelerine gelmediğini söyledi. veliler, yetkililerden çözüm talep ediyor.

İsmetpaşa Mahallesi’nin kentsel dönüşüme girmesi ve mahallede bulunan birçok yapıyla birlikte okulların yıkılması sebebiyle çocuklarını Kale Mahallesi’ndeki okullara gönderen semt sakinleri öğrenciler için servis tahsis edilmesini istiyor.

Öğrencilere servis tahsis edilsin

Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm sebebiyle zor günler yaşadıklarını belirterek öğrencileri kendi imkânları ile okullarına götürdüklerini iddia etti. Mahallede bulunan Yahya Galip Kargı İlköğretim Okulu’nun diğer birçok konutla birlikte kentsel dönüşüme sokularak yıkılması ve Turgut Reis Ortaöğretim okulunun karakol yapılması sonucunda öğrencileri Kale Mahallesi’ndeki okullara göndermek zorunda kalan mahalle sakinleri mahalleye okul servisi tahsis edilmesini istiyor.

Kaçak okul servisi sanılıyor

Yaşadıklarını sorunları gazetemize anlatan mahalle sakinlerinden Yaşar Yaratılmış özel servislerin mahalleye girmediğini belirterek şu ifadelere yer verdi, “Kentsel dönüşümle birlikte mahalledeki diğer birçok yapı gibi okullarda yıkıldı. Çocuklarımızı Kale Mahallesi’nde bulunan Seymenler Ortaokulu’na verdiler. Mahalleye özel servis girmediği için biz de mecburen kendi imkânlarımızla çocuklarımızı okula götürmeye çalışıyoruz. Bir tane minibüsümüz var ve mahallede o gün kimin işi yoksa o götürüp getiriyor. Fakat yol da gören vatandaşlar bizlerin fotoğrafını çekerek şikâyet ediyor. Bizi kaçak servisçilik yapıyor zannediyorlar. Bizler mecburen yapıyoruz. İlgililer buradan sesimizi duysun. Bizler çocuklarımız için servis istiyoruz” ifadelerini kullandı.

160’a yakın öğrenci var

Mahalle sakinlerinin büyük bir kısmının kentsel dönüşüm sebebiyle taşındığını belirten Yaratılmış, mahallede Suriyeliler ile birlikte yaklaşık 160 öğrenci olduğunu iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tür konularda hassas davranması gerektiğine değinen Yaratılmış çocuklarla ilgilenilmediği takdirde kötü alışkanlıklara alıştırıldıklarını ifade etti. Öğrencilerin uyuşturucu madde kullanımına düşmemeleri için mücadele ettiklerini belirten Yaratılmış öğrencilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.