İstihdam Toplantısı Ankara'da yapıldı

İstihdam Toplantısı Ankara'da yapıldı

İstihdam seferberliği 2019 Yılı Bilgilendirme Toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla ATO ev sahipliğinde yapıldı. 

Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Borsası (ATB), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) işbirliğiyle düzenlenen, İstihdam seferberliği 2019 Yılı Bilgilendirme Toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla ATO ev sahipliğinde yapıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan ATB Başkanı Faik Yavuz, ekonomimizin içinde bulunduğu kısırdöngüden çıkması için büyük bir fırsat sunan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ teşviklerinden faydalanın ve üyelerinizi mutlaka bilgilendirin çağrısı yaptı.
 
ATB Başkanı Yavuz yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi
 
Türkiye ekonomisinin bir süreçten geçmekte olduğunu belirten Yavuz, “bu süreç ekonomide soğuma ve durgunluk getirmiştir. Soğuma ve durgunluk dolayısıyla işsizlik artmakta, artan işsizlik yüzünden ekonomi daha da yavaşlamaktadır. İstihdam seferberliği 2019 teşvikleri bu süreçten çıkış için çok büyük ve önemli bir fırsattır. Bize düşen en büyük görev ve sorumluluk ise bu fırsatı kullanıp, gerekirse üyelerimizi, iş adamlarımızı teker teker bilgilendirip, bu paketin avantajlarını onlara anlatmaktır. 
 
ATB Başkanı Yavuz, işsizliğin artışından en büyük darbeyi reel sektör alacağını belirterek şöyle devam etti, “işsizlik büyüyünce iş adamları olarak en büyük darbeyi biz yiyeceğiz. Geliri olmayan insanın alış-veriş yapma şansı yoktur. Daha önce 2017’de yapmıştık, 1,5 milyon işsizimize iş bulmuştuk. Şimdi tekrar Cumhurbaşkanımız önderliğinde böyle bir projenin içerisindeyiz. Bir kişiyi istihdam etsem ne olur etmesem ne olur diye düşünmeyin. Sizde özel sektör olarak en az bir kişiyi istihdam sağlayın. Benim sizden kişisel ricam kendi geleceğiniz için, kendi işiniz için bu seferberliğe katılın” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.