İyilikder Ankara Temsilciliğinin 'İyilik Isıtır' kampanyası devam ediyor

İyilikder Ankara Temsilciliğinin 'İyilik Isıtır' kampanyası devam ediyor

İyilikder Ankara Temsilciliği, geçtiğimiz aylarda başlattığı 'Kış Üşütür İyilik Isıtır' kampanyası çerçevesinde Başkent'teki ihtiyaç sahiplerine soba ve gıda yardımında bulunmaya devam ediyor.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Temsilciliği, soğuk ve dondurucu havaların gelmesi ile başlattığı 'Kış Üşütür İyilik Isıtır' adlı kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerine soba ve gıda yardımı yapıyor. Başkent'te ihtiyaç sahiplerinin sıkça yaşadığı Ulubey, Önder, Solfasol, Hasköy gibi mahallelere giden dernek yetkilileri, soğuk havalarda mazlumların bacasının tütmesine vesile oluyor. Dernek yetkilileri tarafından soba dağıtımının kış süresince devam edeceği belirtiliyor.    

BU KIŞ ÜŞÜMESİNLER...

soba6.jpg

Çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgi veren İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Temsilcisi, Fuat Baktemur, "Soğuk ve dondurucu havalar ile birlikte başlattığımız 'Kış Üşütür İyilik Isıtır' kampanyamız ile bu yıl da kışı zor şartlar altında karşılayan yurttaşlarımıza, tüm illerdeki temsilcilerimizle birlikte koordineli olarak kapı kapı dolaşarak gıda kolisi ve soba dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yetim giydirme programlarımızla binlerce yetimi kışlık kıyafetleri ile buluşturduk. Ankara İyilikder Temsilciliği olarak bu kış ihtiyaç sahibi olarak tespit ettiğimiz Türk, Somalili, Özbek , Afgan ve Suriyeli yetim çocuklarımıza kışlık kıyafet hediye ederek soğuğu hissetmemelerini sağladık, sağlıyoruz. Yine Kış faaliyetlerimiz kapsamında üniversiteli gönüllü öğrencilerin de katılımı ile sobanın yanında kömür de dağıtarak kardeş ailelerimizin ısınmalarına vesile oluyoruz" dedi. 

YÜZ BİNLERCE İNSANA ULAŞILDI

soba1.jpg

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Türkiye'de 72'yi aşkın temsilcilikle yardım faaliyetlerini tam gaz sürdüklerini kaydeden Fuat Baktemur şunları aktardı: "Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde yıl boyunca insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Başta Kardeş Aile Sponsorluğu, Yetim Sponsorluğu, Afrika Süt Keçisi Projesi, Gıda Bankacılığı, Suriye İyilik Okulları, Afrika Su Kuyusu Projesi, Bir Öğrenci de Sen Okut, Adak ve Şükür Kurbanları kesimi, Ramazan yardımlar vb. faaliyetler ile şimdiye kadar yüz binlerce insana ulaştık. Acil ve doğal afetlerde de, gerek ülke içinde gerekse ülke dışında yardım faaliyetlerini aksatmadan devam ediyoruz. Bu yardımlara ek olarak geçen sene Ramazan ayı içerisinde 15 farklı ülkede 15 ayrı kardeşlik sofrası kuruldu. Bosna Hersek, Arnavutluk, Halepçe, İdlib, Somali, Kosova, Kırgizistan, Burkina Faso, Yemen, Bangladeş, Makedonya, Nijer, Kudüs, Gazze, Kıbrıs’ta kurulan sofralarda yetimler başta olmak üzere on binlerce kişilik iftarlar yapıldı" 

ARAKAN İÇİN KERMES...

arakan-1-(19).jpeg

"Geçtiğimiz yıl Arakan adına kermes düzenlemiş ve bölgede yoksulluk ve yoksunlukla savaşan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize 72 temsilciliğimizin de katkıları ile yardım elimizi uzattık. Ankara Gölbaşı Parkı'nda kurulan kermesten elde edilen geliri Arakan çadır kamplarında yaşayan Müslüman kardeşlerimize, yönetim kurulumuzun ve temsilcilerimizin ziyareti ile ilk elden ulaştırmış olduk. Halen bölgeye yardımlarımız günbegün artarak devam ediyor" 

ÖKSÜZ VE YETİMLERE EL UZATILIYOR

dsc_6099.jpg

"Ankara temsilcisi olarak; toplumun temelinde yatan aile kavramının önemini bildiğimiz için savunmasız büyüyen yetimler ile ilgili her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Bugünün çocukları yarın yetişkin birer birey olarak toplumda yer kazanacak, erdemli yetişen her çocuğun ise topluma kazandıracağı şeyler olacaktır. Şu an hali hazırda Doğu Guta için yardım kampanyası başlattık. Bölgede ambargo ve bombardımanın altında kalan çok sayıda insan kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Çok sayıda çocuk bu bölgede de yetim ve öksüz kalmış durumda. Savaşta anne ve babalarını kaybeden bu çocuklarımıza ufakta olsa mutluluk ve sevinç yaşatabilmek ve onların yalnız olmadığını bir nebzede olsa da hissettirebilmek adına bugün Doğu Guta'ya insani yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Bizler insanlık uğruna, iyiliği yaymaya devam edeceğiz. İnsanı yücelten en önemli vasıf olarak biz İyilik deriz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.