Kabus geri döndü! Çığ düşmesi sonucu mahsur kalanlar oldu

Van- Hakkari karayolunun 90'ıncı kilometresinde çığ düştüğü ve bazı kişilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi.

Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan, yaklaşık 3 bin rakımlı Güzeldere mevkiinde çığ düştüğü ve altında araçların kaldığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi. Karayolu, 60'ıncı kilometreden itibaren trafiğe kapatıldı.

Ekipler, çığın düştüğü sanılan karayolunun Güzeldere mevkiine ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken, araçların ilerleyemediği ve bu yüzden ekiplerin yürüyerek bölgeye ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Bu arada kurtarma ekipleri, yol üzerine mahsur kalan 3 kadını kurtardı. Kurtarılan kadınlar, ambulansla Van'a sevk edildi.

ÇIĞ DÜŞEN BÖLGEDEKİ 15 KİŞİ KURTARILDI

Öğlen saatlerinde, Van- Hakkari karayolunun 90'ncı kilometresinde, yaklaşık 3 bin rakımlı Güzeldere mevkiinde çığ düştüğü ve altında araçların kaldığı ihbarının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, araçların ilerleyebildiği noktaya kadar geldikten sonra, ekipmanlarıyla birlikte, irili ufaklı birçok çığın düştüğü bölgeye yürüyerek ulaştı.

Ekipler önce çığ düşen bölgede mahsur kalan araçlardaki kişileri kurtardı. Soğuktan etkilenen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu kişiler, hemen ambulansa alınıp, Van'a sevk edildi. Ekipler, ardından 1'i otomobil, diğeri minibüs, 2 aracın düşen çığla birlikte, şarampole savrulduğunu belirledi. Yaklaşık 50 metre savrularak devrilen 2 araçtakiler de ekipler tarafından kurtarıldı. Soğuktan etkilenen ve bazıları yaralanan bu kişiler de araçların bulunduğu bölgedeki ambulanslara alındıktan sonra, Van'daki hastanelere sevk edildi.

Ekipler yaptıkları araştırmada bölgede başka kimsenin kalmadığını belirledi.

Yetkililer toplam 15 kişinin sağ salim Van'a ulaştırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Bölgedeki kar yağışı ve tipi devam ederken, ekiplerin irili ufaklı çığların düştüğü bölgedeki yolu açma çalışmaları ise aralıksız sürüyor. 60'ıncı kilometrede trafiğe kapatılan karayolundan araç geçişlerine ise izin verilmiyor.

VALI BİLMEZ: ÇIĞ ALTINDA KALAN 16 KIŞİ  KURTARILDI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van- Hakkari karayolunun Güzeldere mevkisinde iki noktaya çığ düşmesi sonucu kapanan yolda mahsur kalan araçlardan kurtarılan ve kentteki çeşitli hastanelerde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Vali Bilmez, Güzeldere Mahallesi 32 virajlar bölgesinde iki noktaya çığ düştüğü, bu sırada yolda hareket halinde olan 16 yolcunun bulunduğu minibüsün çığ altında kaldığını, 2 aracın da savrulduğunu belirtti. Vali Bilmez, "Olay sonrası bölgeye jandarma, AFAD, Karayolları, UMKE ve Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, çığ altında kalan minibüs, 16 yolcusu ve yoldan savrulan araçları kurtardı. Güzeldere mevkisinde yoğun tipi ve yağış devam ediyor. Hastaneye sevk edilen vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi. Şu an bütün ekiplerimiz olay yerinde, yoğun bir şekilde çalışıyor. Yolun büyük bir kısmı temizlendi. Yol kısa sürede ulaşıma açılacak" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar