Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz yeni akademik yıl açılış törenine katıldı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz yeni akademik yıl açılış törenine katıldı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksekokulu’nun yeni akademik yıl açılış törenine katıldı. 

Başkan Oğuz cep telefonunu verdiği öğrencilere, “İlçemize hoş geldiniz. Her zaman emrinizdeyim” dedi. Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksekokulu yeni yeni akademik yıl dolayısıyla açılış töreni düzenledi. Törene Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Kaymakam Engin Aksakal, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Yerli ve millilik vurgusu

Başkan Oğuz, burada yaptığı konuşmaya, yeni akademik yılın tüm öğrenci ve akademisyenlere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak ve Barış Pınarı Operasyonu’na katılan kahraman Mehmetçiğe Allah’tan muvaffakiyet dileyerek başladı. Oğuz, Meslek Yüksekokulu’nun uzay ve hava savunma sanayii alanlarında çalışmak için nitelikli personel yetiştirilmesi için oldukça önemli olduğunu kaydetti.    

baskan-oguz-universitelilerle-bulustu-(9).jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm alanlarda yaptığı yerli ve mutluluk vurgusunu anımsatan Oğuz, “Kendi silahınızı elinize aldığınız zaman kendinizi başka savunursunuz, başkalarının mühendisliğini yaptığı silahlarla başka türlü savunursunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi tam bağımsız olabilmenin yolu yerli ve milli olmaktan geçiyor. Gurumuz TUSAŞ ve meslek yüksekokulumuz, siz değerli gençler bunun için önemlisiniz. Ne kadar çok yerli ve milli olursak o kadar bağımsız, o kadar özgür ve o kadar güçlü oluruz” diye konuştu. 

Her zaman yanınızdayız 

Oğuz, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla 200 öğrencinin Kahramankazan’a geldiğini ifade ederek, “İlçemize hoş geldiniz. Kahramankazan güzel ve şirin bir ilçe olmasının yanı sıra Türkiye’de kahraman unvanı almış tek ilçedir. 15 Temmuz akşamı bu bayrağın, bu vatanın sahipsiz olmadığını gösteren yer Kahramankazan’dır. Milli savaş uçağının yapıldığı yer Kahramankazan’dır” dedi. Kendisinin de Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Oğuz, öğrencilere cep telefonunu vererek, “Her konuda emrinizdeyim. Ulaşmak isteyen öğrencilerimiz istedikleri zaman bana ulaşabilir” dedi. Oğuz, öğrenciler için düzenledikleri Osmanlı başkentlerine gezi programına okul öğrencilerini de davet etti.
 
  
  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.