Kahramankazan Destanı

Kahramankazan Destanı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların destansı mücadelesini anlattı. Başkan Ertürk, şunları kaydetti: 

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların destansı mücadelesini anlattı. Başkan Ertürk, şunları kaydetti: 

lokman-erturk-(2).jpg

“Siz sevgili okurlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti’ne kastetmeye çalışan darbeci hainlere karşı verilen destansı mücadelenin sembolü haline gelen Kahramankazan’dan, aziz milletimizin bu zaferinin ikinci yıl dönümünde seslenmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Kahramankazanlılar, darbe girişiminin yaşandığı gece, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir rol üstlendi. Üstlendikleri bu rol, Türkiye Cumhuriyeti’nin darbeci hainler tarafından ele geçirilmesini, demokrasimizin geri dönülemeyecek şekilde yara almasını, ezanlarımızın susturulmasının engellenmesinde oldukça önemli. Kahramankazanlılar, yalnızca aziz milletimizin değil, aynı zamanda tüm İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara inmeye çağırmasının ardından, vakit kaybetmeden belediye önünde buluşmaya başladı. Başkanımıza, Başkomutanımıza, liderimize, demokrasimize ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmak için sokaklara indi. Yapılan çağrı doğrultusunda bazı vatandaşlarımız Esenboğa Havalimanı’na, bazıları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ve bazıları da 4’ncü Ana Jet Üssü’ne yöneldi. Ancak Ankara’yı vuran uçakların ilçemiz sınırlarındaki 4’ncü ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalktığını anladığımız andan itibaren insanları buraya yönlendirdik. Kısa sürede kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 10 bine yakın vatandaşımız burada toplandı. Tabi bunu yaparken buranın darbenin merkez üssü olduğunu bilmiyorduk. 

Destan yazdılar

Kahramankazanlılar, üsten kalkarak devletimizin önemli kurumlarını ve sivil halkı bombalayan F-16 ve helikopterleri engellemek için burada toplandı.  Kahramankazanlılar, piste girerek bomba yüklü uçakların önüne yatmaya çalıştı. Göğüslerini F-16'lara siper etti. Kamyonlarını, traktörlerini, iş makinelerini üssün önüne getirerek giriş çıkışların yapılmasını engelledi. Yanlarında getirdikleri saman balyalarını, anızlarını ateşe vererek çıkan dumanla uçakların görüşünü engellemeye çalıştı. Bazı çiftçilerimiz tarlalarındaki mahsüllerini ateşe vererek buna katkı sağladı. Yine belediye ekiplerimiz ve vatandaşlarımız getirdikleri traktör ve araç lastiklerini yaktı. Üssün elektriklerini de keserek darbeci hainleri karanlığa gömdük ve onları karanlıkta bıraktı. Havalanmasına engel olmaya çalışılan uçaklarda savaş halinde kullanılan tahrip gücü oldukça yüksek bombaların olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. 

9 şehit, 92 gazi verdik

Kahramankazanlıların bu girişimlerine darbeci hainler ağır silahlarla karşılık verdi ve acımadan sivil halkımızın üzerine ateş açtı. Bu mücadele sonucu 9 kardeşimiz şehadet mertebesine ulaşırken, 92 kardeşimiz ise gazi oldu. 52 bin 500 nüfuslu bir ilçe olmamıza karşın, ağır kayıplar verdik. Kahramankazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden dirilttik. Kahraman halkımız tarihe altın harflerle yazılan bir destana imza attı. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hain girişimi atlatmasında Kahramankazanlıların feraset ve basireti önemli bir yer tuttu. Kahramankazanlılar verdikleri bu şanlı mücadele sayesinde bomba yüklü uçakların sivil halka daha fazla zarar vermesini engelledi. 

Ne yapsak az 

16 Temmuz 2016 sabahı, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma da başlatarak, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle, o günden bu yana aradan geçen iki yıllık süre içinde hep yakından ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz ekipler o günden bu yana gece gündüz demeden şehit ailelerimiz ve gazilerimizin tüm ihtiyaçları ile ilgileniyor. Onların geride bıraktıkları yakınları artık bizlerin de ailesidir. Bu kahraman vatan evlatları için ne yapsak azdır, ancak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 

Türk Milleti’nin kahramanlığı 

Tarihe altın harflerle geçen bu şanlı ve destansı direnişimiz sonrasında ilçemizin TBMM tarafından, tüm partilerin oy birliği ile “Kahraman” unvanına layık görüldüğünü sizlere tekrar anımsatmak istiyorum. Bu unvanla 7’sinden 70’ine, seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine müthiş bir direniş gösteren halkımız hak ettiği unvanı aldı. Bu sadece Kahramankazanlıların kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır. ‘Kahraman’ unvanı yalnızca bize değil, Kahramankazan’ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir. Kahramankazan’ın şahsında tüm Türkiye’ye ve tüm Türk insanına verilmiş bir unvandır. Bu unvanın verilişinin, 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması adına ve bundan sonraki kuşaklara Türk halkının top yekûn yazdığı bu destanın aktarılması adına önemli bir olarak görüyorum. Tüm Türkiye adına bize layık görülen bu unvanı Kahramankazanlılar olarak sonsuza kadar gurur ve onurla taşıyacağız. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese, Türk milleti ve Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da gözlerini dahi kırpmadan şehadete yürüyen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yine canlarını hiçe sayarak mücadele eden gazilerimize de acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.