Kahramankazan'a 150 yataklı hastane

Kahramankazan'a 150 yataklı hastane

Kahramankazan'a yapılacak 150 yataklı devlet hastanesinin projesi tamamlanarak, hastane için bugün ihaleye çıkılacak.

Sağlık Bakanlığı, Kahramankazan'a tam teşekküllü 150 yataklı yeni devlet hastanesi kazandıracak. Devlet hastanesi yapım işi için bugün ihaleye çıkılacak. Kahramankazan Belediyesi tarafından yürütülen imar çalışmaları sonrasında 
52 bin 626 metrekarelik alan üzerine kurulacak hastanenin projesi hazır. Projeye göre, 150 yataklı planlanan hastanede odalar tek ve çift kişilik olacak. Modern mimari yapısıyla dikkat çekecek hastanede son teknoloji tıbbi cihazlar kullanılacak. Hastanede ayrıca otopark ile açık ve kapalı alanlar da yer alacak. Hastanede poliklinikten, fizik tedavi hizmetlerine kadar geniş sağlık hizmeti sunulacak. Hastanede toplam poliklinik sayısı 61’i bulacak. Bunların arasında birer poliklinik diyalize ve kemoterapiye ayrılacak. Fizik tedavi hizmetleri için 3 poliklinik olacak. Acil poliklinik sayısı 4, diş polikliniği ise 5 olarak planlandı. Endoskopi, bronkoskopi için de birer klinik olacak. Hastane 15 yataklı yoğun bakım ünitesi, 7ameliyathanesi ile hizmet verecek. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı olduğu dönemde ilçeye yaptığı ziyaret sırasında söz konusu hastanenin müjdesini vermişti. Akdağ, bakanlık bürokratlarına Kahramankazan’a 150 yataklı hastane yapılması yönünde talimat vermişti. 
 
İlçe halkı adına teşekkür

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede bulunan 75 yatak kapasiteli mevcut devlet hastanesinin yaklaşık 53 bin nüfusa sahip olan Kahramankazan'da zaman zaman aksamalara neden olduğunu belirterek, "İnşallah yeni hastanemiz tamamlanarak hizmete girdiğinde ilçe halkımız sağlık alanında büyük bir değere kavuşmuş olacak. Başta desteklerini bizlerden hiç esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'a ve Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ'a tüm Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.