Kahramankazan'da Gaziler Günü kutlandı 

Kahramankazan'da Gaziler Günü kutlandı 

Gaziler Günü, FETÖ darbe girişiminin engellenmesi sırasında 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'da da kutlandı. 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, gün dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde gazileri yalnız bırakmadı.  
19 Eylül Gaziler Günü, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin komuta merkezi olan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'da coşkuyla kutlandı. Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törene Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Albay Sadettin Karakan, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Haydar Ünal ile ilçe protokolü, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Atatürk anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler Gaziler Günü’ne ilişkin şiirler okudu. 

Gaziler onuruna kahvaltı

Törenin ardından gaziler onuruna kahvaltı programı düzenlendi. İlçedeki bir restoranda düzenlenen kahvaltıya ilçe protokolü ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Başkan Oğuz burada yakından ilgilendiği gaziler ve şehit yakınlarıyla sohbet etti. 

Onlar için ne yapsak az

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, bu anlamlı günde gazilerle bir arada olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Cennet vatanımız için canlarına pahasına, Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na, 15 Temmuz’dan terörle mücadeleye kadar kahramanca mücadele eden tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Allah onlardan razı olsun, her şeyimizi onlara borçluyuz.

Kahramankazan Belediyesi olarak gazilerimizin sürekli olarak yanındayız. Onlarla büyük bir aileyiz, onlar için ne yapsak az. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.