Kahramankazan’da gönül sofraları

Kahramankazan’da gönül sofraları

Kahramankazan Belediyesi'nin, Ramazan aylarında geleneksel olarak kurduğu iftar sofraları bu sene de misafirlerini ağırlıyor.

Kahramankazanlılar, iftar programında, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD'yi ve bunu protesto eden 65 sivil Filistinliyi katleden İsrail'i lanetledi. Vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarını kahramanlık türküleri eşliğinde dalgalandırdı. 

Kahramankazan Belediyesince Ramazan aylarında geleneksel olarak kurulan iftar sofraları bu yıl da ilçe halkını ağırlamayı sürdürüyor. Milli Egemenlik Parkı’na kurulan sofralara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye personeli tarafından dağıtılan yemeklerini alan vatandaşlar kurulan sofralarda hep birlikte iftar saatini bekledi. Gönül sofraları birbirleriyle sohbet etme fırsatı bulan vatandaşlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmanın da artmasını sağladı. 

Türk ve Filistin bayrakları

Kahramankazanlılar, iftar programında, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD'yi ve bunu protesto eden 65 sivil Filistinliyi katleden İsrail'i lanetledi. Vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarını, halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı'nın seslendirdiği kahramanlık türküleri eşliğinde dalgalandırdı. Gönül sofralarında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de vatandaşları yalnız bırakmadı.

İsrail ve ABD'yi lanetledi

Vatandaşlarla iftar öncesi sohbet ederek hal hatır soran Ertürk, iftar zamanında ise belediye görevlileri ile birlikte vatandaşa elleriyle yemek servisi yaptı. Ertürk, Ramazan'ın sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, "Allah birliğimizi bozmasın, daim etsin. Sofralarımız da vatandaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sofralarımız Ramazan’ın manevi iklimiyle daha da bereketleniyor" dedi. Ertürk, tüm Kahramankazan halkı olarak Filistin'de yaşanan katliamı lanetlediklerini söyledi. "Tüm Müslüman coğrafyasında akıtılan kan ve gözyaşlarını, yaşatılan zulümleri protesto ediyoruz, lanetliyoruz" diyen Ertürk, "İnşallah Rabbim bu Ramazan-ı Şerifi Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile kılacak. Aynı Ortadoğu'da olduğu gibi Türkiye'de de iç savaş ve çeşitli sıkıntılar çıkarmak isteyenlere karşı Kahramankazanlılar nasıl 15 Temmuz'da dimdik durduysa, 24 Haziran'da da aynı dik duruşu sergileyerek Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığını tüm dünyaya gösterecektir" diye konuştu.

İftar sonrası etkinlikler

Kahramankazan Belediyesi ayrıca, Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinlikleri de ilçe halkıyla buluşturacak. Kurulan gönül sofralarında iftarlarını açan Kahramankazanlılar daha sonra Hacivat-Karagöz oyunu, tasavvuf musikisi dinletisi başta olmak üzere birçok etkinlikle sahura kadar keyifle anlar yaşayacak. Ayrıca iftar sonrasında çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır, dondurma ikram edilirken, çeşitli oyuncaklar da dağıtılacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.