Kaldırımı otoparka kattılar

Kaldırımı otoparka kattılar

Anafartalar Caddesi üzerindeki özel bir otopark daha çok kazanma hırsıyla kaldırıma araç park ederek vatandaşın geçişine engel oluyor.

Anafartalar Caddesi’nin üst kısmında bulunan binaların arasındaki boş arsa özel bir otopark olarak kullanılıyor. 10-15 araç kapasitedeki açık otoparkın girişi kaldırım üzerinden sağlanıyor. Buradan geçen vatandaşlar günün her saatinde otoparktan kaldırıma taşan araçların oluşturduğu çirkin görüntüyle karşı karşıya geliyor. Daha çok kazanmak amacında olan otoparkçılar kaldırımdan geçişe engel oluyor. 

KALDIRIMLAR OTOPARK MI?
Başkent’in en işlek yerlerinden bir tanesi olan Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan özel bir otopark vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Altındağ Belediyesi’ne gidiş yolunda bulunan bir noktada işletilen otopark kaldırımı işgal ediyor. 10-15 araç kapasitesinde bulunan otopark girişi kaldırım üzerinden sağlanıyor. Açık alana park eden araçlar burası dolduğunda kazanmaya doymayan otoparkçıların yönlendirmesiyle kaldırıma taşıyor.  Burayı dolduran araçlar yayaların geçişi için düzenlenmiş kaldırımdan geçmek isteyen vatandaşlara müsaade etmiyor. Kaldırımı işgal eden araçlarla karşılaşan yayalar araçların arasından geçerek ilerlemeye çabalıyor. 
Anafartalar Caddesi üzerinde park eden araçları çeken trafik ekipleri kaldırımı işgal eden bu otoparkçılara yönelik bir yaptırım uygulamıyor. Mevzuatta taşıt yolu üzerindeki yaya yollarında park etmenin cezası 95,50 TL olarak belirlenmiştir. Hatalı park eden araçlara kesilen cezaların kaldırımları işgal eden otoparklara uygulanmıyor olması olumsuz örnekleri artırıyor.

ENGEL OTOPARK 
Kaldırıma araç park ederek vatandaşın hareket sahasını kısıtlayan otoparkçıların engellilere karşı olan saygısızlığı da gözlerden kaçmıyor. Anafartalar Caddesi üzerindeki kaldırımda görme engelli vatandaşlar için sarı şerit bulunuyor. Bu sarı şerit kaldırımı işgal eden otoparkla kesiliyor. Cadde üzerinde ilerleyen görme engelli bir vatandaş otoparka geldiğinde ilerleyemiyor. Burada karşısına park etmiş araçlar çıkıyor. Normal vatandaşların yürümekte zorlandığı bu durum karşısında engelli bireylerin ilerleme şansı bulunmuyor.


HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.