Kalede görüş ayrılığı 

Kalede görüş ayrılığı 

Ankara Kalesi ana giriş kapısı önündeki meydanın demir dubalarla çift şeritli yola dönüştürülmesi görüş ayrılığına neden oldu. Bazı vatandaşlar, çalışmayı desteklerken bazıları ise demir dubaların bölgenin tarihi dokusuna yakışmadığı görüşünde. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Kalesi’nin ana giriş kapısının önünde bulunan meydan, demir dubalar yerleştirilerek çift yönlü yol haline getirildi. Meydana demir dubaların yerleştirilmesi vatandaşlar arasında görüş farklılığına neden oldu. Bazı vatandaşlar, kale kapısı önündeki meydanda duba çalışmasını desteklerken bazıları ise bölgedeki araç trafiğinin artacağını ve bölgenin dokusuna bu demir dubaların uymayacağı görüşünde. Bölgedeki esnaf ise bu çalışmayla birlikte kale sokaklarının hareketlendiğini  ve işlerinin arttığını söyledi. 

VATANDAŞTAN FARKLI GÖRÜŞLER GELDİ

Ankara Kalesi önünde bulunan geniş alan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince demir dubalarla trafik akışını belli edecek şekilde geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Ancak bu düzenleme vatandaşlarda fikir ayrılığına neden oldu. Bazı vatandaşlar düzenlemenin ulaşım kolaylığına katkısı olduğunu belirterek, “ Eskiden belirli bir yere kadar geliniyordu şimdi tam kale girişine kadar aracınızla geliyorsunuz. Hem At Pazarı Sokağı da trafiğe açılmış buradan Anadolu Medeniyetleri müzesine kadar inebiliyorsunuz.

Bence doğru karar yollar belirli hale getirilmiş ”dedi. Kimi vatandaşlar ise bölgenin turistlik bir alan olduğuna dikkat çekerek, “Burası bir meydan turistik bir yer. Çocuklar geniş alanda rahatça koşuyor insanlar fotoğraf çektiriyor. Meydanı yol görünümüne kavuşturmak yanlış bir karar olmuş. Ayrıca bir anda kendimizi yolun ortasında bulduk arabalar korna çaldı. Fotoğraf çekimi yapmak için durmuştuk” diye konuştu. 

ESNAF, “CANLANDI” DEDİ

Vatandaşların yanı sıra yapılan yeni düzenleme karşısında bölge esnafı da fikirlerini gazetemize paylaştı. Eskiye göre araçların artık buradan geçmesinin sokağı canlandırdığını belirten esnaflar, “Yalnızca yayalar geçerken daha sakindi. At Pazarı Sokağı’nın açılmasıyla buradan araçlar doğrudan Ulus’a geçiş yapabiliyor. Oradan da bu yöne doğrudan gelebiliyor. Ulaşım kolaylaştı sokak canlandı. Meydan üzerinde de yapılan dubalarla artık yolun yeri de belli” dedi.

Erkal Erdoğan // HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.