Kalkan balığı fiyatıyla dudak uçuklatıyor

Kalkan balığı fiyatıyla dudak uçuklatıyor

Ulus Hali’nde tezgâhlarda satışa sunulan kalkan balığı fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Tanesi yaklaşık 2 bin 200 lira olan balığın kilosu ise 250 liraya alıcı buluyor.

Fiyatı pahalı olmasına rağmen balıkçılar yılda en az her vatandaşın iki kez kalkan balığı tüketmesi gerektiğini belirtiyor. Ulus Hali esnaflarından Mehmet Benli balığın fiyatının yüksek olmasından dolayı her kesimden vatandaşın evine girmesinin zor olduğuna dikkat çekiyor. Benli, buna rağmen kalkan balığının birçok faydası olduğunu söyleyerek, “Kalbe, göze çok faydalıdır. Yılda 2 kez kesin yenmelidir” diyor. 

KİLOSU 250 LİRAYA SATILIYOR

Altındağ Ulus Hali’nde tezgâhlarda satışa sunulan kalkan balığı fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Tane fiyatı 2 bin liraları bulan kalkan balığı objektiflerimize böyle yansıyor. Ulus Hali’nde objektiflerimize yansıyan bu kareler tanesi 2 bin 200 lira olan kalkan balığını gözler önüne seriyor. Balığın kilosu ise yaklaşık 250 liraya satılıyor.

kalkan-baligi,-mehmet-benli,-altindag-ulus-hali,,.jpg

BEYKOZ’DAN GELİYOR

Yüksek fiyatıyla orta kesimden birçok vatandaşın günümüz şartlarında kalkan balığı alıp tüketebilmesinin zor olduğunu söyleyen hal esnaflarından balıkçı Mehmet Benli, buna rağmen her vatandaşın yılda en az 2 kez balık tüketmesi gerektiğini söylüyor. Benli, “Balık; kalbe, vücuda, göze çok faydalıdır. Keza kalkan balığı da öyledir. En pahalı balıklardan biridir. Lüferin kilosu 150 liradır. Ondan dahi pahalıdır bu balık. Pahalı olduğundan dolayı herkes tüketemez ama tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Kendi denizlerimizin ürünüdür. Beykoz’dan gelmiştir.”

kalkan-baligi,-mehmet-benli,-altindag-ulus-hali,,,.jpg

HASTALIKLARA KARŞI BİR NUMARALI İLAÇ

“Pahalı olması insanlarımızı korkutmasın. Pahalı olanı alamıyorlarsa ucuz olanı alsınlar. Ama her halükarda balık tüketsinler. Hamsi var, palamut var diğerleri var. Herkes cebine uygun olanı alsın tüketsin. Kış geliyor, hastalıklara karşı bir numaralı ilaç balıktır” ifadelerini kullandı.

kalkan-baligi,-mehmet-benli,-altindag-ulus-hali,,,,-001.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.