Prof. Dr. Timurkaynak kalp ve damar hastalığına iyi gelen şeyleri açıkladı!

Prof. Dr. Timurkaynak kalp ve damar hastalığına iyi gelen şeyleri açıkladı!

Özel bir hastanede kardiyolog olan Prof. Dr. Timurkaynak'a göre bir kaşık zeytinyağı, üç adet çiğ ceviz, badem ve fındık damarları gençleştiriyor ve kilo problemini ortadan kaldırıyor. İşte Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelen şeyler..

Kalp hastalığına ne iyi gelir? Damar hastalığına ne iyi gelir? Kalp ve damar hastalığına iyi gelen yiyecekler nelerdir? diye insanlar araştırıyor. Kalbe iyi gelen şeyler nelerdir? diye merak ediliyor. İşte uzmanından cevap..

Özel bir tıp merkezinin bölüm başkanı olan Prof. Dr. Timur Timurkaynak'a göre hareketsiz kaldığımız her gün aleyhimize işliyor. Kalp ve damar sağlığının önceliği hareketten geçiyor.

KALP VE DAMAR HASTALIĞININ SEBEBİ NEDİR?

Gelişen teknoloji ile birlikte her şeyin kolaylaşması, binalarda asansör kullanılması, yürüyen merdivenlerin artması, arabaların kullanılması hareketsizliğe sebep oluyor. Hareketsiz yaşam da başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor.

KALP VE DAMAR HASTALIĞINA NE İYİ GELİR?

Prof. Dr. Timurkaynak kalp ve damar hastalığı olan insanlara asansör yerine merdiven kullanmalarını tavsiye ediyor. Kalp ve damar dostu olarak merdivenleri gösteren Timurkaynak, özellikle ofislerde çalışan, egzersiz ve spor yapmaya vakti olmayan insanların kalp sağlığı için mutlaka gün içerisinde merdiven kullanmalarını hatırlatıyor.

Yüksek binalarda, plazalarda çalışan ve ortalama 10 katlı bir binada sürekli inip çıkmak zorunda olan insanların inerken asansör kullanabileceğini fakat çıkarken mutlaka en az 5 kat merdiven kullanarak çıkması gerektiğine dikkat çeken Timurkaynak, bu merdiven egzersizinin kalp kapasitesini arttıracağını söylüyor. 

Merdiven kullanımının kalp ve damar sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra fiziki olarak da insan vücuduna büyük artısı olduğu biliniyor. Kondisyon olarak da güçlenen insanlar bir sonraki gün daha az zorlanarak merdiven inip çıkabiliyor.

ZEYTİNYAĞI, BADEM, CEVİZ VE FINDIK KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Kalp hastalığı ve damar hastalığı'na ne iyi gelir? Hangi yiyecekler kalbe iyi gelir? Kalp ve damar hastalığına iyi gelen yiyecekler nelerdir? gibi birçok insanın aklında merak uyandıran bu sorulara Prof. Dr. Timurkaynak, erken hasat sızma zeytinyağı, kavrulmamış çiğ ceviz, badem ve fındık olarak cevap veriyor. 

Sabah erken saatlerde bir çorba kaşığı erken hasat edilmiş zeytinlerden elde edilen zeytinyağı içerek ve üçer adet çiğ yani kavrulmamış ceviz, badem ve fındık yiyerek güne enerjik başlanacağını belirten Kardiyolog Timurkaynak, bu mucizevi doğal ürünlerin hem kalp sağlığına iyi geldiğini hem de damar yaşını gençleştirdiğini belirtiyor. Aynı zamanda tokluk hissi oluşturduğu için kilo kontrolünde de büyük bir fayda sağlıyor.

Erken hasat sızma zeytinyağı sofrasından eksik etmediğini belirten Prof. Dr. Timur Timurkaynak, kendini genç, dinamik ve enerjik hissetmek isteyen, kalp ve damar hastalığından korunmak isteyen, sağlıklı yaşama önem veren herkese bunu tavsiye ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum