Kaman Ceviz Festivali'ne büyük ilgi

Kaman Ceviz Festivali'ne büyük ilgi

Türkiye’de “ceviz” denildi mi ilk akla gelen yer olan Kırşehir Kaman’da bu yılki ceviz festivali de büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Kaman Ceviz Festivali için çevre illerden insanlar ilçeye akın etti.

Ülkemizde cevizin ana vatanı olarak görülen,  “ceviz” denildi mi ilk akla gelen yer olan Kırşehir’in Kaman ilçesinde bu yılki ceviz festivali de büyük ilgi gördü. 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Kaman Ceviz Festivali’nin bu 26.’sıydı. 

VALİ DE KATILDI

Kırşehir’in Kaman ilçesinde 26’ncısı düzenlenen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat festivalinin açılışı 7 Ekim’de yapıldı. Festival bu yıl da Kaman’ın merkezindeki meydanda gerçekleştirildi. Festivalin açılışı Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Merkez Valisi Ahmet Altıparmak, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, il ve ilçe protokolü, daire müdürleri, ceviz üreticileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. 

ceviz-1-001.jpg

DÜNYAYA TANITIMI İÇİN FIRSAT

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, festivalin açılış programında yaptığı konuşmada, düzenlenen bu festivalin, bir marka olan Kaman Cevizinin dünyaya tanıtılması için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti. 

KAMAN CEVİZİ MÜCEVHERDİR

Vali Necati Şentürk, cevizin anavatanının Kaman olduğunu ifade ederek, “Kaman, Milli Mücadeleye olağanüstü bir güç ve destek vermiş bir ilçemizdir. Kaman deyince de aklımıza ceviz gelmektedir. Kaman cevizi mücevherdir. Cevizin bol bulunduğu bu toprakları altyapısıyla birlikte daha verimli bir hale getirme gayretindeyiz. Bu kapsamda, Ceviz Eylem Planı da Kaman’dan başlamıştır. Bu sene, 13 bin ceviz fidanını da toprakla buluşturacağız. Ceviz, en büyük protein kaynaklarından biridir. Kalp hastalıkları, damar sertliği, kolesterol gibi hastalıklarda da ilaç olarak kullanılmaktadır” diye konuştu. 

KAMAN’A AKIN

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ceviz festivali için insanlar çevre ilçe ve illerden Kaman’a adeta akın etti. Özellikle Ankara gibi büyük illerden Kaman’a giden vatandaşlar, hem festivali takip ederken, hem de Kaman’ın meşhur cevizlerinden satın aldılar.

FİYATLAR 25-30 TL ARASINDA DEĞİŞTİ

Festival’de Kaman cevizinin her türlüsünü bulmak mümkün oldu. Festival alanı cadde ve sokakları ceviz tezgahları ile doluydu. Kaman’a gelen vatandaşlar istedikleri ceviz türlerinden istedikleri miktarlarda satın alma fırsatı buldu. İnce kabuk ve protein kaynağı olmasıyla bilinen Kaman cevizi nin kilo fiyatları 25 ila 30 TL arasında değişti.

Festivalde ağaçlardan yeni çırpılmış, henüz yaş olan Kaman cevizleri de vardı. Bunlar da kilosu 15 TL’den 30 TL arasında değişen fiyatlarda alıcı buldu. 

ceviz-receli.jpg

CEVİZ REÇELİ VE KOLONYASI

Festivalde Kaman’ın meşhur cevizlerinden üretilmiş ceviz reçeli ile ceviz kolonyalarını da bulmak mümkündü. Vatandaşların ceviz reçeli ve ceviz kolonyasına da büyük ilgi gösterdiği görüldü. Festivalde ayrıca ceviz kabuklarından yapılmış süs eşyaları dikkat çekti.

S. SELÇUK YILDIRIM / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.