Kamp yapmanın faydaları saymakla bitmiyor

Kamp yapmanın faydaları saymakla bitmiyor

Gazetemize konuşan Doğa ve Kamp lideri Aşkın Üçvet, her çocuğun mutlaka kamp yapmayı deneyimlemesi gerektiğini söyleyerek, “Eğitim doğada olmalı” dedi. Üçvet, doğada eğitim, kamp yapmanın faydaları, çocuklar için kamp yapmanın önemine dair konuştu.

Doğa ve Kamp lideri Aşkın Üçvet, her çocuğun mutlaka kamp yapmayı deneyimlemesi gerektiğini söyleyerek, “Eğitim doğada olmalı” dedi.

Gazetemize konuşan Üçvet, çocukların matematik ve fizik bilmesi gerektiğini belirterek, ‘‘Bunun yanı sıra öğrenmeleri gerek şeyleri yaşayarak öğrenebilirler. Çocuk, kamplarda başkasına saygıyı, kendini korumayı öğrenebilir. Yetkinlik kazanır’’ diye konuştu. 

“EĞİTİM DOĞADA OLMALI”

Doğa ve Kamp lideri Aşkın Üçvet kamp ve kamp eğitiminin çocuklardaki yeri hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi.

Üçvet, eğitimin doğada olması gerektiğine inanan ve bunu her daim savunan biri olduğunu, kendisinin küçük yaşlardan itibaren her fırsatta doğaya kaçtığını belirtti.

Üçvet, kendisinin doğada eğitim aldığını vurgulayarak, binlerce çocuğa ise “yaparak ve yaşayarak” öğrenme metodu ile kamp yaptıklarını söyledi.

83c640f1-2605-43c0-a19a-7f1c20a14918.jpgZAMANI VERİMLİ KULLANMAYI ÖĞRETİYORUZ

Üçvet, “Kamp yapılabilecek her yerde kamp yapıyoruz. Bazen bir dağın tepesinde, bazen bir alışveriş merkezinin terasında her yerde kamp olabilir. Yeter ki kamp yapan çocuklar programı uygulasın. Evden ayrı kalmanın deneyimini yaşasın. Kampın teması doğanın içinde, zaman verimliliğini vurgulamaktır. Çünkü hayattaki en önemli şey zaman verimliliğidir. Daha sonrası geri dönüşü olmayan en önemli ham maddemiz doğayı verimli kullanmaktır” dedi.

AMACIMIZ; FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Geri dönüşüm, sıfır atık, yeşil enerji vb. çocuklarımıza tanıtmamız, bunun farkındalığını onların zihninde oluşturabilmek adına kamplar düzenliyoruz. Bu farkındalığın da ilk evden başlaması gerektiğine inanıyoruz” diyen Üçvet, “Macera kampı, dil kampı, kayak kampı, gibi birbirinden farklı kaplar yapıyoruz. Burada odağımız belli. Bir kısmı akademik kamplar. Diğer kısmı ise yine çocukların gelişimine büyük katkı sunan kamplar” dedi.

KÜÇÜK YAŞLARDA İKEN DENEYİMLENMELİ

“Babalar ve çocuklar” “anneler ve çocuklar” kampı gibi çeşitli kamp türleri yaptıklarını söyleyen Üçvet, “Bu kamplarda çocuk bir gece babası ya da annesi ile birlikte çadırda kalıyor. Babası ya da annesi ile yarışmalara katılıyor. Birlikte vakit geçiriyor. Çocuklar küçük yaşta iken bu deneyimleri yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. Matematik ve fizik mutlaka bilmeliler ama onun dışında burada başkasına saygı, kendini koruma ve yetkinlik kazanmanın önemli değerler olduğunu düşünüyorum. Bütün dünyada kamp olayına çok büyük ağırlık veriliyor. Bizde de bu işin zamanla oturacağına inanıyoruz. Kamp işinde şu an çok iyi ilerlemeler kaydediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.