Karamollaoğlu: Ahmet Davutoğlu, Babacan ve Gül ile görüşmeye gideceğim

Karamollaoğlu: Ahmet Davutoğlu, Babacan ve Gül ile görüşmeye gideceğim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni parti hazırlıklarında bulunan Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'le görüşeceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni parti kurmaya hazırlanan AKP'li isimlerle ne düşündükleri noktasında görüşeceklerini belirtip partisinin kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu partisinin Balgat Eğitim Merkezi'nde haftalık basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi.  

DAVUTOĞLU, BABACAN VE GÜL İLE GÖRÜŞECEĞİM

Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün yeni parti kurma hazırlıklarına ilişkin bir soruya cevap verdi. Karamollaoğlu, "Arkadaşlarla görüşeceğiz. Esas itibarıyla ne düşünüyorlar, ne yapmak istiyorlar, bu gelişmeler karşısındaki tutumları ne olacak, bunları onların ağızından dinleyeceğim." dedi. 

Karamollaoğlu şöyle konuştu;

"Görüşeceğiz ama zamanlamada biraz sıkıntımız oldu araya bayramlar girdi. Arkadaşlarla görüşeceğiz, ne düşünüyorlar. Bu arkadaşlarla bildiğiniz gibi iki senedir temasım var. O zaman bir parti gündemde değildi. Şimdi partileşme gündeme geldi. Partileşmeden hemen öncede bu arkadaşlarla görüşmemiz oldu. Ben şimdi gidip esas itibarıyla ne düşünüyorlar, ne yapmak istiyorlar, bu gelişmeler karşısındaki tutumları ne olacak, bunları onların ağızından dinleyeceğim. Eskidende ifade ettik kapımız açık bizimle beraber bizim politikalarımız, prensiplerimiz çok net. Biz dış politikada şahsiyetli bir dış politikayı önemseriz. Kendini büyük güç kabul eden hiç bir kimsenin etkisinden kalmadan kendi içimizde karar veririz. Ekonomide üreterek kalkınmayı, sanayileşmeyi, teknolojide zirveye çıkmayı arzu ederiz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız ama bunların hiç birisinde arkadaşlarımız ne düşünüyorlar bunları bilmiyoruz ama yakında bu arkadaşlara gidip bunları dinleyeceğim." diye konuştu.

milligazete.com.tr'nin Saadet Partisi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, görüşmenin tarihi henüz belli değil. 

ERDOĞAN GÖREVİNDEN ALINDIĞINDA DAHİ İBB'YE KAYYIM ATANMAMIŞTI

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, kayyım atamalarına ilişkin ise, "Sayın Erdoğan, okuduğu bir şiir sebebiyle haksız yere hapis cezasına çarptırılmış ve belediye başkanlığı görevinden alınmıştı. Ama o gün dahi İBB’ye kayyım atanmamıştı. Belediye başkanlarının yerine valiler atandı. Türkiye’de valiler, cumhurbaşkanını temsil eder. Cumhurbaşkanı ise AK Parti’nin de devletin başındadır. Siyasî temsilcileri, halk seçmediği halde böyle bir makama getirmek, akla ziyandır. Türkiye, tam mânâsıyla bir parti devletine dönüşüyor. Buna rıza göstermemiz mümkün değil. Hiçbir ülkede halk, baskı neticesinde uzun vadeli olarak kendilerine her şeyi dikte ettirmek isteyenlere destek vermez."  ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.